Haberler

Ege Denizi'nde Can Pazarı

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinden Yunanistan’ın Midilli Adası’na geçmek isteyen 10 Suriyeli mültecinin bindiği bot, 2 mil açıkta battı.

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinden Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek isteyen 10 Suriyeli mültecinin bindiği bot, 2 mil açıkta battı. 1 kişinin öldüğü olayda 6 kişi sağ olarak kurtarılırken, 3 mülteciyi arama çalışmaları sürüyor.

İddiaya göre, gece geç saatlerde Kadırgaburnu mevkinden Yunanistan'ın Midilli Adası'na yasa dışı yollarla geçmek isteyen 10 Suriyelinin bindiği lastik bot, sahilden ayrıldıktan bir müddet sonra su almaya başladı. Yanlarındaki telefon ile yardım isteyen Suriyelilerin imdadına, bölgede devriye görevi yapan TCSG 18 botu yetişti. Denizden 1'i ağır yaralı 6 kişiyi sağ olarak kurtaran ekipler, bir kişinin de cesedine ulaştı. Küçükkuyu'ya getirilen Suriyeli mültecilerden durumu ağır olan yaralı, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Diğer mültecilere ise giyecek ve yemek verildi. Kayıp olan 3 Suriyelinin aranmasına ise 2 bot ve bir helikopter ile devam ediliyor. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Midilli Adası Yunanistan Çanakkale Ayvacık Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title