Haberler

Ege'de Satılığa Çıkarılan Tesislerin Sayısı 908'e Ulaştı

Güncelleme:

Türkiye'nin önemli tatil destinasyonlarından Ege Bölgesi'nde satılığa çıkarılan turistik tesis sayısı 908'e ulaştı. Tesisler için yaklaşık 9 milyar lira isteniyor.

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamaları Birliği Başkanı, toplam yatak kapasitesinin yüzde 2'sinin el değiştirdiğini, sezon sonuna kadar bu oranın yüzde 12'ye ulaşmasından endişe duyduğunu belirtti. Birçok tarihi eser, yapıt, kalıntı ve sahillere ev sahipliği yapan Ege Bölgesi'nde 9 milyar TL değerinde 908 turizm tesisi satılık.

SATIŞA ÇIKARILAN TURİSTİK TESİS SAYISI 908'E ÇIKTI

Türkiye'nin önemli tatil destinasyonlarından Ege Bölgesi'nde satılığa çıkarılan turistik tesis sayısı 908'e ulaştı. Çanakkale'den Muğla'ya kadar sahil şeridinde satışta olan tesisler için istenen toplam tutar 9 milyar liraya yaklaşıyor.

MUĞLA EN ÇOK TESİSİN SATIŞA ÇIKARILDIĞI İL

Muğla 349 tesisle Ege'de en çok turizm tesisinin satışa çıkarıldığı il oldu. İzmir'de ise toplam 203 tesis satışa çıkarıldı. Bu tesislerin 42'si otel, 15'i apart otel, 108'i butik otel, 8'i motel, 16'sı pansiyon, 14'ü tatil köyü.

"YÜZDE 12'YE ULAŞMASINDA ENDİŞE DUYUYORUM"

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamaları Birliği Başkanı Mehmet İşler, toplam yatak kapasitesinin yüzde 2'sinin el değiştirdiğini, sezon sonuna kadar bu oranın yüzde 12'ye ulaşmasından endişe duyduklarını belirtti.

Kaynak: Dünya Gazetesi, Sedat Alp.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Türkiye Muğla Ege Turizm Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (18)

Recep Atli:

Akpnin beceriksiz politkasi turizmi vurdu. Bunlarin acilen defolmasi gerekiyor, ülkenin selameti icin.

26
41
yanıtYanıtla
diyar 73 Mobil-ANDROID:

sinek avlarsiniz tabi sinekte bulabilirseniz turisti teleskopla bile göremiyeceksiniz iyi oluyor.

26
2
yanıtYanıtla
Sener Korutuk:

Bes para etmez. Turist yok, kalmadi. . .

19
0
yanıtYanıtla
001:

Erd dogru dedin islamik tesis olsun hepsi , esnafta haci kolonyasi satar artik

12
7
yanıtYanıtla
gamze:

Onumuzde ki yaz gara arap ve isit kellecilerden baska kimse gelmez tr ye, o siyah kilotlarla ve salvarlarla girdilermi ak denize anam, anam suyun rengi bile degisir

11
3
yanıtYanıtla
Erd:

TESETTÜRLÜYE ÇEVİR PARA BASARSIN YER YOK FULLARI CEKER

8
6
yanıtYanıtla
akdeniz kartalı:

muğla ya hiç bi şey olmaz. datça, bodrum , marmaris, gökova, dalyan, fethiye, köyceğiz ve daha niceleri cennet gibi. dünyada varmı bunca güzelliği barındıran şehir.

6
6
yanıtYanıtla
t.cMobil-ANDROID:

ulan nankorler yediniz ekmek bogazinizda tikansin hayinler.akp den once 7 miliyon turist geliyodu turkiyeye.simdi 12 milyon.doviz geliride 3ce katlandi.akdeniz bolgesi chp belediyesi,ne yapti chp bu zamana kadar,cebe indirdi.

3
7
yanıtYanıtla
hacl babaMobil-ANDROID:

turkiyenin enguzel yeri ege ege ege gargadan başka kuştanlmam guzel sorarzan ege ege ege

5
1
yanıtYanıtla
Oz:

Ruslar akdenizi batırırda egeyede öyle yada böyle baya bir etkisi olacak. Çok mülk aldılar yüzde 10 öyle yada böyle gelecek ama ne fayda. Ya bırak uçağı ülke kandile döndü pkk dağdaydı şehre indirdiler çalgı çengiyle dış politika pırt iç politika pırt. .

5
0
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title