Haberler

Ege'de Halaylı Formasyon Eylemi

Ege Üniversitesi’ndeki merkez kütüphane önünde bir araya gelen öğrenciler, Fen ve Edebiyat fakültelerinde öğrenim gören lisans öğrencilerine formasyon hakkı verilmesi talebiyle halay çekerek eylem yaptı.

Ege Üniversitesi'ndeki merkez kütüphane önünde bir araya gelen öğrenciler, Fen ve Edebiyat fakültelerinde öğrenim gören lisans öğrencilerine formasyon hakkı verilmesi talebiyle halay çekerek eylem yaptı.

Ege Üniversitesi'nde eylem yapan bir grup öğrenci formasyon hakkı istedi. Slogan atarak taleplerini içeren döviz taşıyan öğrenciler, bir süre davul zurna eşliğinde halay çekti. Yerleşke dışında bulunan rektörlük binasına yürüyüşe geçmeye hazırlanan öğrenciler, Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Porf.Dr. Nadide Kazancı'nın kendilerine hitap etmesinin ardından yürüyüşten vazgeçti.

SARILARAK KUTLADILAR

Kazancı, "Üniversitenin son sınıfında bulunan ve ilgili programa devam edenlerden 2014 Mayıs ayında ön kayıt yaptıran veya yaptırmayanlar için tüm öğrencileri mağdur etmeyecek şekilde YÖK'den kontenjan talebinde bulunduklarını söyledi. Ege Üniversitesi Rektörlüğü 2. ve 3. sınıfta bulunan öğrenciler için de çalışma başlatıldığını anlatan Kazancı, "Rektörlük bu sorunu da açık öğretim fakültelerinin eğitim fakültesi bölümleriyle protokol imzalayarak aşma düşüncesinde" Kazancı'nın açıklamaları üzerine birbirlerine sarılan öğrenciler kendilerine verilen müjdeyi kutladı.

ÖĞRENCİ TEMSİLCİLERİYLE GÖRÜŞÜLDÜ

Öğrencilerin yanına gelen Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mehmet Doğer de, bu sorunun bugün hemen kendilerinin vereceği bir emirle çözülecek bir sorun olmadığını, her şeyden önce 4. sınıfların probleminin çözülmesi gerektiği görüşünde olduğunu söyledi. Doğer, makamına davet ettiği dört öğrenci temsilcisi ile görüştü. Öğrenciler, yerleşke içinde bir süre yürüdükten sonra dağıldı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ege Üniversitesi Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

busrabsrademir_@hotmail.com:

Orada bitek fen ve edebiyat ogrencileri yoktu calan ve halay cekenlerin buyuk kismi olarak konservatuar ogrencileride vardi.lutfen dogru haber yapin.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title