Haberler

Ege'de "Diyabet Hemşireliği Temel Sertifika Eğitimi Programı" Başladı

Güncelleme:

Diyabet Hemşireliği Derneği ve Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi işbirliği ile yapılan Diyabet Hemşireliği Temel Eğitim Programı başladı.

Program 5 hafta boyunca devam edecek. Bunun iki buçuk haftası teorik 2 buçuk haftası pratik eğitim alarak tamamlanacak. Türkiye'nin değişik yerlerinden katılan 26 katılımcı pratik uygulamalarda yetkin diyabet hemşirelerinin yanında eğitim alacak. Bu eğitim bittikten sonra hemşireler sertifika alacak. Sertifikalarını alan hemşireler görev yaptıkları hastanelerde diyabet eğitimi hemşiresi olarak çalışabilecekler.

Diyabet Hemşireleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurs Koordinatörü Uzman Hemşire Belgin Bektaş, "Ortada çok büyük bir emek var. 5 hafta boyunca katılımcılarında eğitimde özverili olmasını istiyoruz. Tabi bu kursa katılmanın koşulları var. Kursiyerler katılım koşullarına uyarsa alıyoruz. Koşul olarak lisans mezunu olmaları, en az 5 yıllık hemşire olmaları ve bunun 2 yılında diyabetli hastalarla dâhiliye birimlerde çalışıyor olmaları gerekiyor. Birde bu kursu bitirdikten sonra diyabet hemşiresi olarak çalıştırılacaklarına dair yöneticilerinden bir yazı alınıyor" dedi. Eğitim programı 2 Haziran 2015 tarihinde tamamlanacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ege Üniversitesi Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title