Haberler

Ege'de Araştırma Ekosistemi Oluşturuluyor

Güncelleme:

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz'ın katılımlarıyla "Disiplinlerarası Ege Zirvesi" EBİLTEM Teknoloji Transfer Ofisi'nde başladı.

Zirvenin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Yılmaz, "Sizlerden bu zirve sonunda yapacağınız araştırmalarla üniversitemizi daha da ileriye taşımanızı istiyorum. Bizler yapacak olduğunuz her araştırmada destekçiniz olacağız" dedi.

"Disiplinlerarası Ege Zirvesi"ne Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yeşim Kirazlı, EÜ EBİLTEM-TTO Müdürü Prof. Dr. Fazilet Vardar Sukan, EÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Rengin Eltem, akedemisyenler, araştırmacılar ve öğrenciler katıldı.

"Disiplinlerarası Ege Zirvesi"; Ege Üniversitesi Araştırma Ekosistemi içerisinde disiplinlerarası çalışmaların ve bu çalışmaların etkinliğinin arttırılması amacıyla düzenleniyor. Etkinlikte Ege Üniversitesi'ndeki araştırmacıların çalışmalarında disiplinlerarası çalışmalara yönelimlerinin arttırılması ve Ege Üniversitesi Araştırma Ekosisteminin daha etkin hale getirilmesi yönünde oturumlar düzenleniyor.

Zirvenin açılışında konuşan Ege Üniversitesi EBİLTEM-TTO Müdürü Prof. Dr. Fazilet Vardar Sukan "Bu zirvenin düzenlenmesinde en önemli sebeplerinden biri bilimsel sorunların çözümünde disiplinlerarası yaklaşımın gereksinimidir. Üniversitedeki araştırmacıların birbirlerini tanıyabilmeleri ve varolan disiplinlerarası çalışmaları da aktarabilmek adına bu zirveyi düzenledik. Bu zirve öğretim üyelerini, doktora ve sonrasına amaçlasa da genç araştırmacıları da farkındalık yaratmak için önemli ve biz onları da burada görmek istiyoruz. Bu zirvenin amacı; daha çok disiplinler arası çalışma yapılmasını sağlamak, güzel bir araştırma ekosistemin oluşturulması ve bu araştırma ekosisteminde olması gereken tüm parçaları bir araya getirmek" olduğunu söyledi.
Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, "Biliyorsunuz ki bu yıl üniversitemiz 60. Yılını kutluyor. Sizlerden bu zirve sonunda yapacağınız araştırmalarla üniversitemizi daha da ileriye taşımanızı istiyorum. Bizler yapacak olduğunuz her araştırmada destekçiniz olacağız. Bu zirve ile güçlü yanlarımızı daha da güçlendireceğiz. Bir konuda araştırma yapılırken diğer alanlardan da yardım alınabiliyor. En iyi ve verimli çalışmayı disiplinlerarası yaparak elde edebiliriz. Disiplenlerarası çalışmalarla araştırmacıların birbirlerini tanımaları ve aynı dilde konuşarak yeni güzel araştırmalar ortaya çıkaracağını inanıyorum. Hepinize bu zirveye katıldığınız için teşekkür ediyorum" dedi.
İlk oturumun moderatörlüğünü Ege Üniversitesi EBİLTEM-TTO Yürütücüsü Doç. Dr. Serdal Temel yaptı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ege Üniversitesi Candeğer Yılmaz Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 26 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title