Haberler

Efsane Başkan Maltepe Belediye Meclisi'nde

Güncelleme:

Maltepe Belediye Meclisi, kasım ayının ilk oturumunda Almanya'nın Münih kentinde uzun yıllar belediye başkanlığı yapan ve geçtiğimiz mart ayında emekliye ayrılan Christian Ude ile Alman heyetini ağırladı.

Ude, belediye meclisinde yaptığı konuşmada, Maltepe'ye tek kuruş almadan hizmet edeceğini söyledi.

Maltepe Belediye Meclisi, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın başkanlığında kasım ayının ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya Başkan Kılıç'ın yanı sıra, Münih eski Belediye Başkanı Christian Ude ve eşi Edith Von Welser-Ude, Yukarı Baverya İşçi Sosyal Yardım Kuruluşu eski müdürü Josef Maget, CHP'li ve AKP'li meclis üyeleri, CHP Maltepe İlçe Başkanı Hasan Solmaz, AKP Maltepe İlçe Başkanı Avukat Ümit Çoban ve çok sayıda davetli katıldı. Meclis gündemine geçmeden önce yapılan çalışmalar ile ilgili meclis üyelerine ve katılımcılara bilgi veren Kılıç, toplantının açılış konuşmasında, "Bugünkü Meclis toplantımıza Almanya'dan gelen çok sayıda yabancı konuk da davetli olarak katıldı. İçlerinde Münih Eski Anakent Belediye Başkanı ve Almanya Belediyeler Birliği Başkanı Christian Ude, Yukarı Baverya İşçi Sosyal Yardım Kuruluşu eski müdürü Franz Josef Maget de yer alıyor. Ayrıca bizlere Messe Münih Genel Müdürü Eugen Egentenmeir de daha sonra eşlik edecek" dedi.

KURBAN GELİRİ SPOR KULÜPLERİNE

Muhtarların Avrupa'ya götürülmesi, okul önlerine kurulan zabıta birimleri, valiliğe ve kaymakamlığa yapılan ziyaretler, okul aile birlikleri, cami, cemevi ve kilise yöneticileriyle yapılan toplantılar ve buluşmalar ile Muharrem ayında yapılan çalışmalarla ilgili de bilgi veren Kılıç, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Muhtarlarımızı Avrupa'ya götürerek hem yerel yönetimler hakkında bilgilenmelerini sağladık, hem de Maltepe'de kuracağımız fuar için Münih Fuarı'nda incelemelerde bulunduk. Ayrıca Kurban Bayramı'nda kurmuş olduğumuz kurbanlık alanından sağlanan 67 bin TL gelir de, spor kulüplerimize aktarıldı."

UDE KÜRSÜDEN MECLİSE SESLENDİ

Kılıç, konuşmasının ardından fahri danışmanlığını yapan Münih eski Belediye Başkanı Christian Ude'yi kürsüye davet etti. Ude, "Hem Türkiye'de hem Almanya'da aynı gün 30 Mart'ta seçimler vardı. Ben görevi bıraktım, Sayın Ali Kılıç da belediye başkanı seçildi. O gün bana çalışma teklifi yaptı. Ben de hiç tereddüt etmeden 'evet' dedim. Çünkü, İstanbul'a tam 42 yıl önce öğrenciyken gelmiş ve çok etkilenmiştim. Bu şehir beni adeta büyülemişti. Kendisi ve ailesiyle uzun yıllar önce Ankara'dan Erzincan'a, oradan da Tunceli'ye yapmış olduğum seyahat sırasında tanıştım. 42 yıllık bir dostluk var aramızda. Bu görev için asla maddi bir talebim olmadı. Tek kuruş almadan fahri danışmanlık yapacağım. Biz sizleri seviyoruz ve destek vermek istiyoruz" diye konuştu.

"MALTEPE FUARLA KALKINACAK"

Maltepe Uluslararası Kongre, Fuar ve Yaşam Merkezi projesiyle ilgili de konuşan Ude, "Böyle bir projeyi Maltepe'nin iyi değerlendirmesi ve kaybetmemesi gerekir. Çünkü proje gerçekleşirse, Maltepe her yönden kazanacak. Ayrıca bu proje turist de getirecek. Trafik biraz artacak ama onunla ilgili de projeler de var. Bu fuar ekolojik, çevre dostu da olmalı. Biz Münih'te kurduğumuz fuarda solar enerji sistemi yaptık ve güneşten faydalandık. Bu Avrupa'nın en büyük üçüncü solar enerji sistemi olarak biliniyor. Yine Maltepe'de sadece fuar değil başka projelerde de sizlerle buluşacağız" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ali Kılıç Maltepe Almanya Münih Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title