Haberler

Edremit'te Korsan Kitap Operasyonu Edremit'te Korsan Kitap Operasyonu

Balıkesir'in Edremit İlçesi'ne bağlı Akçay ve Altınoluk beldelerinde düzenlenen operasyonda 3 bin 555 adet korsan kitap ele geçirildi.

Kitaplar arasında usta televizyoncu ve gazeteci Uğur Dündar'ın hayatının anlatıldığı, Nedim Şener'in kaleme aldığı ôİşte Hayatımö adlı kitap da bulunuyor.

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü başkanlığında, İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Vergi Dairesi Başkanlığı ve Belediye Başkanlığı görevlilerince oluşturulan ôBandrol ve sertifika denetim komisyonuö, Akçay ve Altınoluk beldelerinde kitap satıcılarına yönelik olarak bugün (Pazartesi) operasyon düzenledi. Operasyonda, 954 adet sahte bandrollü kitap, bin 393 adet usulsüz bandrollü kitap ve bin 208 adet bandrolsüz olmak üzere 3 bin 555 adet korsan kitaba el konuldu. Bu kitapları satan 5 işletme sahibi hakkında, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na muhalefetten işlem yapıldı.

El konulan kitaplar arasında, usta televizyoncu ve gazeteci Uğur Dündar'ın hayatının anlatıldığı, gazeteci Nedim Şener'in kaleme aldığı ôİşte hayatımö ve eski Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın yazdığı ôHaliç'te Yaşayan Simonlar. Dün Devlet, Bugün Cemaatö adlı kitaplardan da çok sayıda bulunduğu öğrenildi. Etiket fiyatı 29 lira olan ôİşte hayatımö adlı kitabının korsan satıcılarda 10 liradan satıldığı öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title