Haberler

Edremit'te "1 Eylül Dünya Barış Günü" Etkinliği

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Etkinlikten genel detaylar-Mehmet Tüm'ün konuşmasından kesit -İlkay Akkaya'nın şarkı söylerken görüntüsü Edremit'te "1 Eylül Dünya Barış Günü" etkinliği- Etkinliğe farklı illerden 21 CHP'li miletvekili katıldı Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) ve Edremit Belediyesi "1 Eylül Dünya Barış Günü" kapsamında "Yurtta Barış, Dünyada Barış", "Silahlar sussun, türküler söylensin" başlığında Edremit'te etkinlik düzenledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Etkinlikten genel detaylar- Mehmet Tüm'ün konuşmasından kesit -İlkay Akkaya'nın şarkı söylerken görüntüsü Edremit'te "1 Eylül Dünya Barış Günü" etkinliği- Etkinliğe farklı illerden 21 CHP'li miletvekili katıldı Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) ve Edremit Belediyesi "1 Eylül Dünya Barış Günü" kapsamında "Yurtta Barış, Dünyada Barış", "Silahlar sussun, türküler söylensin" başlığında Edremit'te etkinlik düzenledi.Altınoluk Amfi Tiyatroda gerçekleştirilen gece, saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Etkinliğe 21 CHP'li milletvekilinin yanı sıra gezi olayları sırasında yaşamını yitiren Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan ile vatandaşlar katıldı.İlkay Akkaya'nın solist olarak katıldığı gecede konuşan CHP Meclisi Üyesi ve Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, barış ve kardeşlik mesajları verdiği konuşmasında 1 kasım seçimlerine de değindi.Tüm, konuşmasına şöyle devam etti: "Halkımız 7 Haziran seçiminde AKP iktidarına artık dur dedi. Ancak yenilgiyi kabul etmeyen pehlivanlar gibi ülkemizi yeniden seçime götürdüler. Ancak çağdaş halkımız bu saltanat heveslilerine asla geçit vermeyecektir."Dünya barışının gözyaşı, acı ve çatışmanın egemen bir ortamda sürdürülmeye çalışıldığını ifade eden Tüm, "Her gün acı ve ölüm haberleri alıyoruz. Anaların, çocukların, eşlerin gözlerinden yaş değil kan akmaktadır" dedi.Konuşmanın ardından, İlkay Akaya sahne alarak türküler seslendirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Dünya Barış Günü Mehmet Tüm Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title