Haberler

Ediz Hun Yeşil Çember Toplantısında

Ünlü Aktör Ediz Hun Berlin Yeşil Çember Derneğinin Düzenlediği "Yeşil Akşamlar" Etkinliğine Katıldı.

Ünlü aktör Ediz Hun Berlin Yeşil Çember Derneğinin düzenlediği ?Yeşil Akşamlar" etkinliğine katıldı.

Dört sene önce kurulan ve dünyada artan çevre sorunlarına karşı Almanya'da yaşayan Türk vatandaşlarının dikkatini çekmeyi hedefleyen Yeşil Çember adlı örgüt etkinliklerine bir yenisini daha ekledi. ?Yeşil Akşamlarö adı verilen etkinliğin amacı bütün dünyada artan çevre sorunlarına dikkat çekmek, farklı toplumsal aktörleri bir araya getirip çözümler üretmek, daha yeşil ve güzel bir dünya için mücadele etmek olarak açıklandı. Berlin'de iki ayda bir yapılması düşünülen ?Yeşil Akşamlar" programının ilkine ünlü oyuncu Ediz Hun'da konuk olarak katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını Berlin Başkonsolosumuz Mustafa Pulat'ın yaptı. Pulat, çevre sorunlarıyla mücadele ettiğimiz bu günlerde, bu konuların gündemde tutulup, toplumsal bilincin geliştirilmesi ve bilinçli nesiller yetiştirilmesinin uzun vadede sorunların çözümünde kalıcı ve kapsamlı çözüm olacağını söyledi. Başkonsolos Mustafa Pulat, dünyanın küresel ısınma, çölleşme, toprak alanlarının ve biyolojik kaynakların çeşitliliğinin azalması, çevrenin kirletilmesi gibi büyük sorunlarla karşı karşıya olduğunun altını çizdi ve sorunların giderilmesinde devletlerin ve özel şirketlerin olduğu kadar bireylerin de önemli roller oynayacağını kaydetti.

Ediz Hun ise Yeşil Çember'in yaptığı önemli çalışmaları yakından izlediğini ve takdir ettiğini, bu nedenle Yeşil Akşamlar toplantısına katılmak üzere Berlin'e geldiğini ifade etti. Çevrenin ve çevre sorunlarının önemini belirten bir konuşma yapan Ediz Hun, daha sonra Almanya'ya göçün ellinci yılının kutlanması nedeniyle 1960'lı, 70'li yıllarda Avrupa'ya çalışmak üzere gelen birinci jenerasyon Türk işçilerini taktir ettiğini söyledi. ?Onları taktir etmemek mümkün değil" diyen ünlü aktör, ?Birçokları lisan bilmiyordu, farklı bir sistemin içine girdiler. İmkanları kısıtlıydı ve yapabileceklerinin en iyisini yaptılar. Ama ikinci ve üçüncü jenerasyon çok başarılı işlere imza attığını görüyorum. Aralarında müteahhitler, mühendisler, doktorlar var. Demek ki namuslu dürüst çalışan insanlar her yerde muvaffak oluyor" şeklinde konuştu.

Yeşil Çember Derneği yöneticisi Gülcan Nitsch ise, dört senedir Yeşil Çember gönüllüleri olarak yaşanır, yeşil bir dünya için mücadele verdiklerini ve bildiklerini yüzlerce insana anlatarak herkesi çevre dostu bir yaşama davet ettiklerini vurguladı. Nitsch nihai hedeflerinin Berlin'de ve Almanya'da çevre dostu bir toplum yaratmak olduğunu da sözlerine ekledi.

Etkinlikte çevre eğitimine katılanlara sertifikaları Ediz Hun ve Başkonsolos Mustafa Pulat tarafından verildi. Ediz Hun hayranı bir ressam vatandaşımız ise Ediz Hun'a kendi yaptığı portresini hediye etti.

Berlin Tiyatrom'da gerçekleştirilen Yeşil Çember programına 200 kadar cevre dostu katıldı.

?

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title