Haberler

Edirneli Esnaf, G20 İçin Davet Bekliyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Esnaflar Bahri Dinar ve Arif Dinar ile röportaj- Hazırlanan yiyeceklerden görüntüler Edirneli esnaf, G20 için davet bekliyor- Edirneli ciğerci ve şekerlemeciler, G20 zirvesine katılan liderlere sunmak istedikleri tava ciğeri, badem ezmesi ve deva-i misk helvası gibi yerel lezzetler için hazırlık yaptı Edirneli ciğerci ve şekerlemeciler, Antalya'da gerçekleştirilecek G20 Liderler Zirvesi'ne katılan liderlere yerel lezzetlerini sunabilmek için davet bekliyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Esnaflar Bahri Dinar ve Arif Dinar ile röportaj- Hazırlanan yiyeceklerden görüntüler Edirneli esnaf, G20 için davet bekliyor- Edirneli ciğerci ve şekerlemeciler, G20 zirvesine katılan liderlere sunmak istedikleri tava ciğeri, badem ezmesi ve deva-i misk helvası gibi yerel lezzetler için hazırlık yaptı Edirneli ciğerci ve şekerlemeciler, Antalya'da gerçekleştirilecek G20 Liderler Zirvesi'ne katılan liderlere yerel lezzetlerini sunabilmek için davet bekliyor. Edirneli esnaf, Anadolu Ajansı'nın ev sahibi fotoğraf sağlayıcısı olduğu G20 zirvesine katılan liderlere sunmak istedikleri Edirne tava ciğeri, Kavala kurabiyesi, badem ezmesi ve deva-i misk helvası gibi yerel lezzetler için hazırlık yaptı. Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Edirne'nin meşhur tatlarını tanıtmak için G20 Liderler Zirvesi'nin çok büyük bir fırsat olduğunu söyledi.Dinar, Edirne'nin yöresel tatlarını Antalya'da sunmak istediklerini, bunun gerçekleşmemesi halinde de bu tatlardan oluşan hediye paketlerini liderlerin kaldığı otele göndereceklerini ifade etti. Arslanzade Şekerlemeleri'nin sahibi Arif Meriç de dünyanın tatlanmaya ihtiyacı olduğu için liderlere ürünler hazırladıklarını anlattı. Üzerinde zirveye katılan ülkelerin bayraklarının yer aldığı badem ezmelerini liderlere sunmak istediklerini belirten Meriç, "Tatlı yiyerek dünyaya da tatlı tatlı mesaj vermeleri için hazırladığımız tatları dünya liderlerine sunmamız lazım. Türkiye'nin başı Edirne'den sesleniyoruz; 41 baharatlı deva-i misk helvasına bir 41 baharat daha kattık, dünya tatlı tatlı yönetilsin diye. Biz davet bekliyoruz, bu tatlarımızı dünya tatlansın diye liderlere sunmak istiyoruz çünkü biz misafirperver bir ülkenin mensuplarıyız" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Ajansı Antalya Dinar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title