Haberler

Edirne Yunanistan'a Kaçarken Yakalanan Eski Öğretim Üyesi Tutuklandı

Edirne'nin Meriç İlçesi'nde Yunanistan'a kaçmak isterken yakalanarak tutuklanan eski İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr.

Edirne'nin Meriç İlçesi'nde Yunanistan'a kaçmak isterken yakalanarak tutuklanan eski İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Erol Önen'in üzerinde 11 bin 400 euro, 350 Dolar, 4 adet yeşil pasaport, 3 adet bilgisayar, 4 adet cep telefonu, 3 adet harici bellek ve çeşitli dokümanlar ele geçirildiği ortaya çıktı.

EŞİ SERBEST BIRAKILDI

Yrd.Doç.Dr. Erol Önen'in eşi Tuğba Önen, emniyetteki soruşturmasının ardından sevk edildiği adliyede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

YUNAN SINIRINDA 2 ÖĞRETMEN DAHA YAKALANDI

Öte yandan Edirne'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen ve yurt dışına çıkış yasağı bulunan iki öğretmen ve yanlarındaki bir kişi, Yunanistan'a kaçmak istedikleri sırada jandarma ekiplerince yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından mesleklerinden ihraç edilen öğretmenler 38 yaşındaki Recep Bayram, 28 yaşındaki Hüseyin Şanlıtürk ve yanlarında bulunan 32 yaşındaki Mehmet Deniz Durmuş, dün gece yasa dışı yollardan yurt dışına kaçmak için merkeze bağlı Elçili köyüne geldi. Yunanistan sınırındaki köyde askeri yasak bölgeye giren 3 şüpheli, devriye gezen jandarma ekiplerince fark edildi. Sınırın karşı tarafına kaçarken yakalanan şüpheliler jandarma ekiplerince gözaltına alındı. Yapılan incelemelerinde öğretmen olan Recep Bayram'ın 1 Eylül'de ki kanun hükmünde kararname ile Hüseyin Şanlıtürk ise 22 Kasım'daki kararname ile mesleklerinden ihraç edildikleri tespit edildi. Ayrıca FETÖ/PDY soruşturması kapsamında denetimli serbestlik şartıyla salıverildikleri ve yurt dışına çıkış yasakları bulunduğu ortaya çıktı.

ÖRGÜT BAĞLANTISI ARAŞTIRILIYOR

İki öğretmenin yanında yakalanan Mehmet Deniz Durmuş'un ise örgüt bağlantısı araştırılıyor. Jandarmadaki işlemlerinin ardından 3 şüpheli savcılık sorguları için Edirne Adliyesi'ne sevk edildi. Soruşturma sürüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Üniversitesi Mehmet Deniz Yunanistan Meriç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title