Haberler

Edirne'ye Bir Cumhuriyet Meydanı Şart"

Edirne Valisi Günay Özdemir, kentte milli bayramları cadde üzerinde kutlanmasının uygun olmadığını, Edirne'ye bir Cumhuriyet Meydanı oluşturulmasının gerektiğini belirtti.

Edirne Valisi Günay Özdemir, kentte milli bayramları cadde üzerinde kutlanmasının uygun olmadığını, Edirne'ye bir Cumhuriyet Meydanı oluşturulmasının gerektiğini belirtti.

Vali Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Edirne'de milli bayramların cadde üzerinde kutlandığını, geçişlerin, etkinliklerin dar bir alan da yapıldığını hatırlattı.

Milli duyguları ve bayramlara katılımı yüksek bir kent için meydanın şart olduğunun altını çizen Özdemir, şunları kaydetti:

"Bu yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına ilk kez Edirne'de katıldım. Edirne halkı milli bayram, kutlama ve anmalara oldukça duyarlı insanlar. Ancak bayramımızın dar bir cadde üzerinde kutlanması beni üzdü, Ne öğrencilerimizin, ne halkımızın birlik bütünlük açısından bir bayram yapma şansı olmadı. Dağınıklık içerisinde olduğu için bu bütünleşmeye de imkan yok. Ses düzeni sadece protokol üyelerinin duyacağı şekilde dizayn edilebiliyor. Vatandaşın bir çoğu konuşulanları, okunan şiirleri duyamıyor bile... Edirne'de bir Cumhuriyet Meydanı olması gerekiyor. Edirne gibi vatanını, milletini, Atatürk'ü, Cumhuriyet'i seven bir kentte meydan olmaması beni üzüyor. Bu konuda da yapılacak her türlü çalışmasına valilik olarak destek veririz. Bu çalışma mutlaka yapılmalı."

Vali Özdemir, meydanın, ortak akılla belirlenmesinin de çok doğru olacağı düşüncesinde olduğunu kaydetti.

Edirne'de, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Talatpaşa Caddesi'ne kurulan platformda oturan protokol üyelerine karşı geriye kalan asfalt alanda icra ediliyor.

Atatürk Anıtı'nın olduğu alanda ise 10 Kasım Atatürk'ü Anma gibi törenler yapılıyor.

Genel görüş, anıtın Eski Cami'ye doğru geriye alınarak bu bölgenin geniş bir meydan haline getirilmesi yönünde.

Kaynak: AA / Güncel

29 Ekim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title