Haberler

Edirne Trakya'da Kar Yerini Buzlanmaya Bıraktı

Trakya'da kar yerini buzlanmaya bıraktıTRAKYA'da bid haftadır etkili olar kar yağışı yerini dondurucu soğuk ve buzlanmaya bıraktı.

Trakya'da kar yerini buzlanmaya bıraktı

TRAKYA'da bid haftadır etkili olar kar yağışı yerini dondurucu soğuk ve buzlanmaya bıraktı.

Balkanlar üzerinden gelen yağışlı ve soğuk havanın etkisinde olan Edirne'de kar yağışı son 1 haftadır aralıklarla sürüyor. Beş gündür okulların tatil edildiği kentte 9 metreküp/saniye debisi bulunan Tunca Nehri'nin yüzeyi özellikle gece saatlerinde sıfırın altında 12 dereceye kadar düşen dondurucu soğuk nedeniyle buz tuttu. DSİ verilerine göre Meriç Nehri'nin 90 olan debisi ise 1 hafta içerisinde 135 metreküp/saniye seviyesine kadar yükseldi.

KAR KALINLIĞI 37'YE YÜKSELDİ

Edirne Meteoroloji Müdürlüğü verilerine göre, valiliğin 'ciddi kar uyarısı'ndan önce 27 santim olan kar kalınlığı, dün gece yarısına kadar süren yoğun kar yağışının ardından 37 santime yükseldi. Edirne Belediyesi ve karayolları ekipleri, yolların kapanmaması için aralıksız olarak çalışmalarını sürdürdü. Ana yollar tamamen trafiğe açık durumdayken, kar kalınlığı nedeniyle trafik ekipleri sürücülerin kar lastiği ve zincirsiz yola çıkmamaları konusunda uyarılarda bulundu.

Edirne Valiliği meteorolojik tahminlere dayalı 'ciddi kar uyarısı' yapmıştı. Ancak kar yağışı dün gece yarısından sonra etkisini yitirdi. Hava sıcaklığının gündüz 1 dereceye yükseldiği kentte yeni bir kar yağışının beklenmediği belirtildi.

KEŞAN KARLA KAPLANDI

Edirne'nin Keşan İlçesi'nde bazı ağaçların dalları buz sarkıtlarıyla kaplandı, Şehitlik Anıtı'nda bulunan Türk bayrağı ise dondu. İlçede belediye, şehirlerarası yollarda ise karayolları ekipleri yolların trafiğe kapanmaması için çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Yol kenarlarında park halindeki bir çok araç ise tamamen karla kaplandı.

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde ise Çerkezköy karayolu üzerinde meydana gelen buzlanma nedeniyle Edirne istikametine yol bir süre kapalı kaldı. Karayolları ekiplerinin tuzlamada gecikmesi üzerine çok sayıda aracın karıştığı maddi hasarlı kaza meydana geldi. Karayollarının tuzlama ve kar küreme çalışmasının yapmasının üzerine yol tekrar trafiğe açıldı.

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da ise ekipler, karla mücadele çalışmalarını sürdürürken, don ve buza karşı sık sık sürücüleri uyarıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tunca Nehri Meriç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler?
title