Haberler

Edirne'nin Kurtuluşu Törenlerle Kutlandı

Edirne’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 92’inci yıl dönümü coşkuyla kutlandı.

25 Kasım Edirne’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 92’inci yıl dönümü kutlamaları, Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle başladı. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın yanı sıra Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törende, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla devam etti.

Günün anlam ve önemine ilişkin açıklamalarda bulunan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 91 yıl önce Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının başlattığı kurtuluş mücadelesine değinerek,

"Başlatılan kurtuluş mücadelesi batıdaki serhat şehri olan Edirne’de nihayet buldu. Kurtuluş savaşının batıdaki bütün mazlum milletlere örnek olmuş, emsali görülmemiş bir galibiyettir. Aynı zamanda, Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak başlattığı o kıvılcım, kocaman bir ateş olmuş, bir bağımsızlık sevdasına dönüşmüş ve bütün ülkeyi dalga dalga sarmıştır. Bağımsız bir ülkenin topraklarında özgürce yaşıyorsak, adımızı, şanımızı, dinimizi ve insanlığımızı gururla haykırabiliyorsak, Atatürk başta olmak üzere vatan için canını gözünü kırpmadan veren şehitlerimiz, sakınmadan merminin önüne atılan gazilerimiz sayesindedir. Bu vesile ile vatanımız için şehit olmuş ecdadımızı bir kez daha rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyorum" dedi.

BAŞKAN GÜRKAN, 'KADINA ŞİDDETE HAYIR GÜNÜ'NE DİKKAT ÇEKTİ

Konuşmasında 'Kadına Şiddete Hayır Günü'ne dikkat çeken Başkan Gürkan, "Bizi biz yapan, bizi doğuran, geceleri uykusuz kalan, bugünlere gelmemizi sağlayan, analarımız, eşlerimiz, kadınlarımız bilsinler ki;

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunda, kurtuluş savaşının kazanılmasında nasıl ki her anne 2 aylık bebeğinin üzerindeki örtüyü top mermisi ıslanmasın diye top mermisinin üstüne koymuş, gözü gibi sakınmışsa, biz de bugün Türkiye Cumhuriyetinin yöneticileri olarak, kadılarımızın, evlatlarımızın yanındayız. Kadına şiddete de hayır diyoruz" şeklinde konuştu.  Tören, günün anlam ve önemine ilişkin şiirlerin okunmasının ardından sona erdi.

TAMER YAVUZ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Dursun Ali Şahin Recep Gürkan Politika Güncel Haberler

title