Haberler

Edirne Nehir Kenarındaki Tesislere Yıkım Kararı

Nehir kenarındaki tesislere yıkım kararı Devlet Su İşleri Edirne 11'nci Bölge Müdürlü, taşkınların yaşandığı Meriç ve Tunca nehirlerinin kıyısında bulunan aralarında resmi kurum sosyal tesislerinde bulunduğu 33 işletmeye su taşkınları gerekçe gösterilerek yıkım için tebligat gönderdi.

Nehir kenarındaki tesislere yıkım kararı

Devlet Su İşleri Edirne 11'nci Bölge Müdürlü, taşkınların yaşandığı Meriç ve Tunca nehirlerinin kıyısında bulunan aralarında resmi kurum sosyal tesislerinde bulunduğu 33 işletmeye su taşkınları gerekçe gösterilerek yıkım için tebligat gönderdi.

Meriç ve Tunca nehirlerinin sık sık taşmasını üzerine DSİ Edirne 11'nci Bölge Müdürlüğü ilgili kanun hükümlerine göre harekete geçti. Nehir kenarındaki sosyal tesis ve işletmelerle ilgili müfettiş raporunu da dikkate alan DSİ, tesis ve işletmelere 15 Aralık tarihine kadar yıkım için süre verdi. Sahiplerinin yıkmaması halinde kurum tarafından yıkım yapılarak masraflarının tahsil edileceği de yazılı tebligatta bildirildi. Yazıda ayrıca yıkım yapıldıktan sonraki durumu gösteren fotoğraf ve görüntülerinde DSİ'ye yollanması istendi.

VALİ, 'DSİ GÖREVİNİ YAPTI'

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin taşkın bölgesindeki yıkımı yapılması istenen iş yerleri hakkında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Vali Şahin, taşkın sahasındaki işletmelerin yıkımı için 2 yıl önce müfettişlerin rapor hazırladığını ifade ederek, "Ama şunu da ifade etmek lazım. Bunlar günü birlik tesisler. Belki İdare Mahkemeleri'nde durdurabilirler. Ama müfettiş raporuna göre biz bu işin peşindeyiz. Eğer Devlet Su İşleri, Valilik görevini yapmazsa görevini ihmal ve görevi kötüye kullanma olur. Bu vesileyle çalışmaya başlandı" dedi.

YIKIM KARARINA İSYAN ETTİLER

Meriç ve Tunca nehir kenarında işletmeleri bulunanlar ise yıkım kararına tepki gösterdi. İşletme sahiplerinden Yılmaz Söz, 4 gün önce ellerine tebligat geldiğini belirterek, "Meriç Nehri kıyısında 30 yıldır çay bahçesi işletiyorum. 10 günde yıkıp boşaltması imkansız. Böyle karar verilmez. Ben 30 yıldır burada işletmecilik yapıyorum. Bu karar hukuka aykırı olduğunu düşünüyorum. Bu konuda valimizden ve devlet büyüklerinden yardım bekliyoruz" dedi.

DSİ 11. Bölge Müdürü Adil Sabancı ise 4373 Sayılı Kanun gereği taşkın alanı ilan edilen yerlere yapı yapılamayacağını söyleyerek, "Taşkın sahasında yapılar tespit edildi. Ayrıca bu konuda hazırlanan raporda var" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dursun Ali Şahin Tunca Meriç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye ne zaman gidiyor? 9 Mayıs'taki ziyaret ertelenmişti
500

Yorumlar (3)

zaza:

defolun gidin bu şehirden

0
0
yanıtYanıtla
Valek:

protokol evini yıkamazlar tarihi değeri var kültür bakanlığı ile çakışırlar onu orada bırakıp diğerlerinide yıkamazlar. adam dalgakıranın üzerine şehir kuruyor (hollanda) bunlar daha taşmaı çözemediler yıkmaya çalışıyorlar sanki lalezarda içilen rakılar taşmaya neden oluyor gerçi onlara göre öyledirde.

0
0
yanıtYanıtla
mulayim:

dsi nin de tesisi var nehir kiyisinda o da yikilacak mi balik bastan kokmus neyin pesinde bunlar

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title