Haberler

Edirne - Kırkpınar Er Meydanı'nda Taşkın Temizliği

Kırkpınar Er Meydanı'nda taşkın temizliği Edirne'de yaşanan taşkınların ardından aylarca sular altında kalan Sarayiçi Tarihi Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı Kırkpınar Er Meydanı'nda suların çekilmesiyle temizlik çalışmaları başladı.

Kırkpınar Er Meydanı'nda taşkın temizliği

Edirne'de yaşanan taşkınların ardından aylarca sular altında kalan Sarayiçi Tarihi Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı Kırkpınar Er Meydanı'nda suların çekilmesiyle temizlik çalışmaları başladı. Belediye ekiplerince başlatılan çalışmada çamurdan zarar gören eşya ve stat girişinde bulunan heykeller köpüklü suyla yıkandı.

Taşkının er meydanına zararının 4 milyon lira olduğunu söyleyen Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan, Temmuz ayında 654'üncüsü yapılacak güreşlere hazır olacağını açıkladı. Temizlik çalışmalarını yerinde inceleyen ve gazetecilere çalışmalar hakkında açıklama yapan Başkan Recep Gürkan, 2014- 2015 sezonunda tam dört kez taşkın yaşadıklarını belirterek, er meydanı ve civarında yaklaşık 4.5 aylık süre de suyun hiç çekilmediğini anlattı.

Kırkpınar Er Meydanı'nda 2.5 metre yüksekliğindeki suyun tamamen çekilmesiyle 2 gündür temizlik çalışması yürüttüklerini ifade eden Başkan Gürkan, "Şimdi su tamamen çekildi. Bir yandan kurtarma çalışması bir yandan da zarar tespiti yapıyoruz. İlk belirlemelere göre 4 milyon TL civarında bir zarar var Kırkpınar stadyumunda. Çayır adını verdiğimiz çim alan tamamen bitmiş durumda" dedi. Oluşan zararın karşılanması için afet fonundan yardım talebinde bulunacaklarını kaydeden Gürkan, yardım alınamaması durumunda da 654'ncüsünü düzenleyecekleri ve güreşlerin planladıkları tarihlerde mutlaka yapacaklarını vurguladı.

Başta kendisi olmak üzere gerekirse bütün çalışanlarıyla birlikte tulumları, çizmeleri giyerek meydanın temizliğini yapacaklarını kaydeden Gürkan, "Ama mutlaka bu alanı 654. Kırkpınar güreşlerine yetiştireceğiz. Çünkü bu bizim hem tarihimize ve insanlığa karşı bir borcumuz ve görevimizdir" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Gürkan Kırkpınar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title