Haberler

Edirne - Kırkpınar?da İkinci Gün Heyecanı Başladı

Kırkpınar'da ikinci gün heyecanı başladı EDİRNE'de bu yıl 654'ncüsü düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı güreşlerinde ikinci gün müsabakaları başladı.

Kırkpınar'da ikinci gün heyecanı başladı

EDİRNE'de bu yıl 654'ncüsü düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı güreşlerinde ikinci gün müsabakaları başladı. Pehlivanlar Sarayiçi Er Meydanı'nda yağlanarak 30 dereceyi bulan sıcak havada güreş tutuyor.

Edirne Belediyesi tarafından bu yıl 654'ncüsü düzenlenen tarihi Kırkpınar yağlı güreşlerinde dün başlayan güreş heyecanı bu sabahki karşılaşmalarla devam ediyor. Minik boyların yanı sıra diğer kategorilerde de başlayan güreşlerde 30 dereceye ulaşan sıcak havada pehlivanlar yağlanarak kol bağladıktan sonra Er Meydanı'nda güreşe tutuştu. Az sayıdaki güreş severin takip ettiği güreşlerde özellikle küçük ve orta boylardaki müdahaleler büyük ilgiyle izleniyor.

BAŞPEHLİVANLAR ÇAYIRA ÇIKIYOR

Davul ve zurnaların eşlik ettiği ikinci gün güreşlerinde 55 başpehlivan çayıra çıkarak güreşe başlayacak. Başpehlivanların güreşi yarı final mücadelesine kadar sürecek. Yarı final ve devamı ise yarın yapılacak. Başpehlivanlar rakiplerini kura ile belirleyecek. UNESCO'nun somut olmayan kültür mirası listesinde yer alan ve üç gün süren Kırkpınar güreşlerinde toplam 10 ton zeytinyağı ile pehlivanların gözlerini bilebilmesi için 5 bin adet salaşpur bezi kullanılacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Edirne Belediyesi Kırkpınar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title