Haberler

Edirne'den Kısa Kısa

CHP Edirne il ve ilçe başkanlığı teşkilatları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki için başlattığı yürüyüşe katılarak destek verdi.

CHP Edirne il ve ilçe başkanlığı teşkilatları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki için başlattığı yürüyüşe katılarak destek verdi.

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, yaptığı yazılı açıklamada, yürüyüşe Edirne'nin aynalı süpürgesinin damgasını vurduğunu belirtti.

Kılıçdaroğlu'nun yolunun temsili olarak süpürüldüğünü aktaran Pekcanlı, şunları kaydetti:

"Edirne'den yola çıkan tüm ekipler, Kılıçdaroğlu ile Düzce'nin Gümüşova ilçesinde buluştu. Yürüyüşe CHP Edirne Milletvekilleri Erdin Bircan ve Okan Gaytancıoğlu, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Fevziye Kirezci, İl Gençlik Kolları Başkanı Kutay Özköse, Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran, Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin, Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Süloğlu, Uzunköprü, İpsala, Meriç, Keşan, Enez, Havsa ve Edirne merkez ilçe yönetimi ve üyeleri ile çok sayıda partili katıldı."

Demirkıran, milli tarım politikasını eleştirdi

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Ali Demirkıran, çiftçinin zor durumda olduğunu iddia ederek, milli tarım politikasını eleştirdi.

Demirkıran, yaptığı yazılı açıklamada, çiftçinin zor durumda olduğunu öne sürerek, şunları kaydetti:

"Ülkemizde gıda fiyatlarının yüksekliği uygulanan yanlış politikaların sonucudur. İthalattan alınan vergilerin kaldırılması kısa vadede fiyatları düşürebilir ama uzun vadede üretimi bitirir. Nohut ve kuru fasulyede yaşanan süreç bunun en açık göstergesidir. Bu ürünlerde fiyatların yüksekliği sebebiyle gümrük vergisi düşürüldü. Koruma şemsiyesi olmayan çiftçi üretimden vazgeçti. Ucuz üretimin yollarını aramak yerine ucuz nohut, fasulye arayan hükümet bizi dışarıya mahkum etti. Gümrük oranları düşürülen buğdayda, kırmızı ette aynı duruma düşmekten endişe ediyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Enis Berberoğlu Düzce Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title