Haberler

Edirne'deki Şiddetli Yağış

Uzunköprü ilçesindeki Ergene Nehri ile Kırkkavak Deresi'nin taşması sonucu ilçe merkezinde su baskınları oldu Güvenlik güçleri, baskınların yoğun olduğu alanlara geçişe izin vermiyor.

Uzunköprü ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle Ergene Nehri ve Kırkkavak Deresi'nin taşması sonucu ilçe merkezinde su baskınları yaşandı.

Kırkkavak Deresi'nin, Aşçıoğlu ve Atatürk mahallesinden geçen bölümleri taştı. Taşkın dolayısıyla bazı vatandaşlar evlerine ulaşabilmek için akıntının yoğun olduğu suya girmek zorunda kaldı.

Taşkın nedeniyle özellikle bodrum kattaki ev ve iş yerlerinde de su baskınları oldu. Vatandaşlar, eşyalarını kurtarmak için üst katlara taşımaya çalıştı.

Bu arada güvenlik güçleri, taşkının oluştuğu bölgeye araç ve yaya girişini durdurdu.

Şiddetli yağış dolayısıyla özellikle çeltik ve ayçiçeği ekili tarlalar da su altında kaldı.

Kaymakam Kemal Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çeşitli yerleşim birimlerindeki çok sayıda yolun yağış ve su baskınları nedeniyle ulaşıma kapandığını söyledi.

Sığırcılı köyünde bir vatandaşın 40 ton hububatının zarar gördüğünü belirten Yıldız, çeşitli şekillerde mahsur kalan vatandaşların ekipler tarafından kurtarıldığını kaydetti.

Belediye Başkanı Enis İşbilen ise yağış ve taşkınlar nedeniyle Fevzi Çakmak, Mescit, Muradiye ve Atatürk mahallelerinin bir bölümünün sular altında kaldığını, vatandaşların evlerine ulaşmakta güçlük çektiğini ifade etti.

İşbilen, evleri zarar gören vatandaşlara ulaşmaya çalıştıklarını kaydetti. - Edirne

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Kemal Yıldız Uzunköprü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title