Haberler

Edirne'deki Nehir Taşkınları - Belediye Başkanı Gürkan

Edirne'deki nehir taşkınları- Edirne Belediye Başkanı Gürkan: - "Yetkililerden talebimiz, zararların karşılanması ve baypas kanalının 2015 yılında yapılması. Edirne selle anılmaktan kurtulsun" Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, esnafın ve çiftçinin, Meriç ve Tunca Nehri taşkınları dolayısıyla oluşan zararının karşılanmasını istedi.

Edirne'deki nehir taşkınları- Edirne Belediye Başkanı Gürkan: - "Yetkililerden talebimiz, zararların karşılanması ve baypas kanalının 2015 yılında yapılması. Edirne selle anılmaktan kurtulsun" Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, esnafın ve çiftçinin, Meriç ve Tunca Nehri taşkınları dolayısıyla oluşan zararının karşılanmasını istedi.Gürkan, Tunca Nehri kıyısında Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Başkanı Emin İnağ ile düzenlediği basın açıklamasında, taşkının "vahim" olarak nitelenebileceğini söyledi.Esnafın, çiftçinin zararlarının tespit edileceğini ve bu zararın karşılanmasını talep edeceklerini ifade eden Gürkan, şöyle konuştu: "Durum gerçekten vahim, Edirne esnafı bunu her yıl yaşıyor ama bu sene iki kere taşkın yaşadı. Tam aralık ayındaki yaralarını sararken son 50 yılın en büyük sel felaketini yaşadık. Esnafın zararlarının karşılanmasını istiyoruz. Esnafın yanında çiftçinin de zararları var. Zarar ziyanın ne kadarı karşılanır ama en azından tarihe kayıt düşmesi adına odayla birlikte bu zarar tespitini yaptıracağız. Bu sel artık esnafımıza ağır geldi."Gürkan, kente baypas kanalı yapılacak olmasını desteklediklerini vurguladı. Kanalın yapımının uzun sürmemesi gerektiğini aktaran Gürkan, şöyle devam etti: "Gerekirse İhale Kanunu'nun dışına çıkarılarak bir biçimde ivedi biçimde, birden fazla müteahhitte iş bölünerek hemen bu kanal yapılmalı. Edirne'nin artık taşkınları taşımaya gücü yok. Yetkililerden talebimiz zararların karşılanması ve baypas kanalının 2015 yılında yapılması. Edirne selle anılmaktan kurtulsun. Esnaf önceki taşkındaki yarasını sarmak için gazlı bez bulamadı, tülbentle yarasını kapattı ama şimdi bu yarayı gazlı bez de kapatamaz. Bunun için ciddi bir operasyon gerekiyor. "İnağ da taşkın zamanı destek olacakları sözünü veren siyasileri her zaman yanlarında görmek istediklerini kaydetti.Gürkan daha sonra taşkından zarar gören esnafa "geçmiş olsun" ziyaretinde bulundu. -

Kaynak: AA / Güncel

Selahattin Gürkan Recep Gürkan Tunca Nehri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title