Haberler

Edirne'de Taşkın Felaketi: Bir Mahallede 5 Bin Kişi Mahsur

Güncelleme:

Edirne'deki taşkın nedeniyle Meriç Köprüsünde mahsur kalan 1 kişi ile 2 polis memuru askeri helikopterle kurtarıldı.

Helikopterle BÖYLE KURTARILDI

Edirne'deki taşkın nedeniyle Meriç Köprüsü'nde mahsur kalan 1 kişi ile 2 polis memuru askeri helikopterle kurtarıldı. Dün, taşkın sularının yükseldiği saatlerde Karaağaç Mahallesi'ne ulaşım tamamen dururken, askeri kamyonlarında geçişi güvenlik gerekçesiyle durdurulmuştu. Karaağaç Mahallesi'ne göreve giden ve geri dönemediği belirtilen 2 polis memuru ve 1 vatandaş bölgede keyif uçuşu yapan askeri Sikorsky helikopteriyle kurtarıldı. Bir personelin beline ip bağlayarak aşağı inerek kurtardığı mahsur kalan 3 kişi daha sonra Kıyık Mahallesi'ndeki askeri alana indirildi.

DÜŞÜŞ BAŞLADI

DSİ verilerine göre, taşan Tunca ile Meriç Nehri'nin debilerinde düşüş görülmeye başlandı Saat 12.00'de ölçümlerine göre, Tunca Nehri'nin debisi 301'den 291'e gerilerken, Meriç Nehri'nde ise, debi 2071'den 2012'e düştü.

Devlet Su İşleri 11'nci Bölge Müdürlüğü, oluşturulan 'Taşkın Odası'ndan gelişmeleri anlık olarak izliyor. İki görevlinin bulunduğu odada, nehirler üzerine kurulan alarm sistemleriyle nehir seviyelerindeki anlık yükselme ve düşüşler 24 saat bilgisayar ortamında takip ediliyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tunca Nehri Karaağaç Meriç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title