Haberler

Edirne'de Sel Alarmı (3)

Köylüler TEDİRGİN Bulgaristan'daki yağışlar nedeni ile Tunca Nehri'nin taşması ve ardından merkeze bağlı Avarız ve Değirmenyeni köylerine koruyan seddelerin patlama riskine karşın alınan boşaltma kararı halkı tedirgin ediyor.

Köylüler TEDİRGİN

Bulgaristan'daki yağışlar nedeni ile Tunca Nehri'nin taşması ve ardından merkeze bağlı Avarız ve Değirmenyeni köylerine koruyan seddelerin patlama riskine karşın alınan boşaltma kararı halkı tedirgin ediyor. İki köyde de çok sayıda ev sular altında kaldı.

Edirne'nin merkeze 5 kilometre uzaklıktaki 300 kişinin yaşadığı Avarız Köyü'nün yanından geçen Tunca Nehri'nin bazı bölümlerde koruma seddelerini aşarak köyün kenarına kadar gelerek birçok evi ve hayvan ağıllarını sular altında bıraktı. Edirne Valiliği'nin köyün boşaltılması yönündeki kararı jandarma ekipleri tarafından halka duyuruldu. Ancak köylüler evlerini terk etmek istemedi. Evleri ve hayvan ağılları sular altında kalan köylüler kendi olanakları ile suları tahliye etmeye çalışıyor. DSİ 11'inci Bölge Müdürlüğü ekipleri ise seddeleri güçlendirmek için çalışma başlattı.

Edirne merkeze bağlı risk altındaki bir başka köy olan 600 kişinin yaşadığı Değirmenyeni halkı da taşkın tehlikesi yaşıyor. Köylüler Tunca Nehri'nin taşkın suları riski altında bulunuyor. Tunca Nehri'nin suları bölgede 10 köy ile ulaşımı sağlayan köprünün üzerinden akması nedeniyle araç trafiğine kapatıldı.

Değirmenyeni köyü muhtarı Sami Güzey de evleri boşlatmaları için kendilerine gerekli tebligatın yapıldığını ifade ederek, "Sabah erken kalktığımızda suyun yükseldiğini gördük. Daha sonra jandarma ekipleri köyümüze geldi ve valiliğin talimatıyla evlerimi boşaltmamız gerektiğini söylediler. Suyun debisi aşırı yükseleceğinden biz de tedirginiz fakat şu anda köyümüzde tahliye başlamadı. Biz hayvanlarımızı daha yüksek bölgeye çıkaracağız" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bulgaristan Tunca Nehri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title