Haberler

Edirne?de 56 Köye Elektrik Verilemiyor

Edirne'de 56 köye elektrik verilemiyor EDİRNE'de etkili olan kar yağışı ve fırtına sonrası direklerin devrilmesi nedeniyle, Trakya Dağıtım Şirketi (TREDAŞ) tarafından Enez ilçe merkezi ile Keşan, İpsala, Havsa, Lalapaşa ve Edirne kent merkezine bağlı toplam 56 köye 2 gündür elektrik verilemiyor.

Edirne'de 56 köye elektrik verilemiyor

EDİRNE'de etkili olan kar yağışı ve fırtına sonrası direklerin devrilmesi nedeniyle, Trakya Dağıtım Şirketi (TREDAŞ) tarafından Enez ilçe merkezi ile Keşan, İpsala, Havsa, Lalapaşa ve Edirne kent merkezine bağlı toplam 56 köye 2 gündür elektrik verilemiyor. Edirne Vali Vekili Beyazıt Tanç, onarım çalışmalarının Pazartesi gününe kadar devam edeceğini söyledi.

Edirne'de dün yoğun kar yağışı ve fırtına sonrasında elektrik direklerin devrildi. Direklerin devrilmesi sonucu iki gündür Edirne merkezine bağlı köyler, Enez şehir merkezi, Keşan, İpsala, Havsa ve Lalapaşa ilçelerine bağlı toplam 56 köye 2 gündür elektrik verilemiyor. Köylüler elektrik kesintileriyle birlikte sularının da kesilmesiyle zor günler geçirdiklerini söyledi. Elektrik olmaması nedeniyle köylüler su ihtiyaçlarını köy çeşmelerinden sağlarken, hayvancılık yapanlar da ineklerin sütlerini sağamamaktan yakındı.

Süt sağım makineleri çalışmayan köylüler ineklerini jeneratör ve elle sağmaya başladı.

Edirne Vali Vekili Beyazıt Tanç, yaşanan kesintinin ana hatlarda olduğu için çalışmaların Pazartesi gününü kadar devam edeceğini söyleyerek, 'Bölgede devrilen direklerin onarımı için ana trafolardaki akımı kesmek zorunda kalındı. Şu an 18 TREDAŞ ekibi bölgede çalışma yapıyor" dedi.

Edirne'nin Lalapaşa İlçesi'ne bağlı Büyük İsmailçe Köyünde vatandaşlar 2 gündür elektrik ve suların kesik olmasına tepki gösterdi. Köy sakinlerinden 49 yaşındaki Şeref Akgün, onarım ekibinin yetersiz olduğunu ileri sürerek, "Perişan durumdayız. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Sularımız kesik olduğundan hayvanlarımıza su veremiyoruz. Kendi içme suyumuzu köy çeşmelerinden taşıyarak sağlıyoruz" dedi.

Edirne merkeze bağlı Sarayakpınar Köyü'nde yaşayan 59 yaşındaki Fevzi Gökmen ise derin dondurucudaki kış boyunca yemek için hazırladıkları gıdaları çöpe atmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Lalapaşa Keşan Enez Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title