Haberler

Edirne'de 3 Hakim-savcı Daha Tutuklandı

Edirne'de 3 hakim-savcı daha tutuklandıEDİRNE'de askeri darbe girişimine yönelik başlatılan soruşturma kapsamında açığa alınarak gözaltına alınan ilçelerde görevli 3 hakim-savcı, çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı.

Edirne'de 3 hakim-savcı daha tutuklandı

EDİRNE'de askeri darbe girişimine yönelik başlatılan soruşturma kapsamında açığa alınarak gözaltına alınan ilçelerde görevli 3 hakim-savcı, çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı. Adliyeden elleri kelepçeli olarak çıkarılan hakim-savcılardan biri 'Allah'ın var olduğunu unutuyorlar, zulüm devam etmez' dedi

Edirne'de HSYK tarafından açığa alınan ve ilçelerde görev yaptığı belirtilen 3 hakim-savcı, polis ekiplerince gözaltına alındı. Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Savran tarafından sorguları tamamlanan 3 hakim ve savcı çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı. Edirne Adliyesi'nden elleri kelepçeli olarak çıkarılan hakim ve savcılardan biri polis aracına bindirildiği sırada gazetecilere dönerek, 'Allah'ın var olduğunu unutuyorlar, zulüm devam etmez' dedi.

BAŞSAVCILIK AÇIKLAMA YAPTI

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı, düzenlenen darbe soruşturmalarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. İnternet sitesi üzerinden yapılan açıklamada haklarında işlem yapılan asker, hakim ve savcıların 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme' ve 'silahlı terör örgütüne üye olma' iddialarıyla suçlandığı kaydedilerek, 'Edirne'de görev yapan 34 hakim-savcı hakkında, 16072016 tarihinde soruşturma başlatıldı. Bu kapsamda 21 kişinin tutuklandığı, 7 kişi hakkında, görev yaptıkları ilimiz sınırları dışında tespit olunan adresleri itibariyle, ilgili Cumhuriyet Başsavcılıklarına gerekli işlemlerin yapılması için talimat yazıldığı, adreslerinde bulunmayan 3 kişi hakkında 'yakalama müzekkeresiö çıkarıldığı, 3 hakim-savcı hakkında yurtdışına çıkış yasağına yönelik adli kontrol kararı verildiği, soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiği, kamuoyuna saygıyla duyurulurö denildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title