Haberler

Edinburgh Dükü Uluslararası Gençlik Ödül Programı

TİKAV Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz: "Edinburgh Dükü Uluslararası Gençlik Ödül Programı, gençlerin kendilerini, kurallar içinde istedikleri gibi hayata hazırlamalarına bir basamak teşkil ediyor.

Türkiye İnsan Kaynakları Vakfı (TİKAV) Yönetim Kurulu Başkanı Sultan Yılmaz, "Edinburgh Dükü Uluslararası Gençlik Ödül Programı, gençlerin kendilerini, kurallar içinde istedikleri gibi hayata hazırlamalarına bir basamak teşkil ediyor. Amaç, bireysel gelişim" dedi.

Türkiye'de Akfen Holding ve TİKAV'ın desteğiyle gençlerin kendilerini keşfetmelerini, toplumsal sorumluluk bilinçlerini, özgüvenlerini ve düzenli spor yapma, doğayı tanıma bilinçlerini artırmayı hedefleyen Edinburgh Dükü Uluslararası Gençlik Ödül Programı düzenlendi.

Program öncesinde AA muhabirine bilgi veren Yılmaz, ödül programının 1956 yılında İngiltere'de erkek katılımcılar için başlatıldığını ve zaman içinde 140 ülkeye yayıldığını söyledi. Yılmaz, programın temel amacının, gençleri yetiştirmek ve onları hayata hazırlamak olduğunu belirterek, "Program, gençlerin kendilerini kurallar içinde istedikleri gibi hayata hazırlamalarına bir basamak teşkil ediyor. Amaç, bireysel gelişim diyebiliriz" diye konuştu.

Türkiye içinde iş ortaklarını, okullar, sivil toplum kuruluşları ve 14-25 yaş arasındaki herkes şeklinde tanımlayan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Sokakta çalışan, sokakta yaşayan bir çocuk da bir üniversite öğrencisi de bu programa katılabilir. Program, İngiltere merkez olacak şekilde, Afrika, Asya, Amerika ve Avrupa olmak üzere 4 kıtaya yayılmış durumda. İlk önce bağımsız operatörler aracılığıyla birkaç öğrenciyle hayata geçmiş, 2001 yılında ise TİKAV kendi burslu öğrencilerine bunu uygulamaya başlamış. 2013 yılına kadar 46 ilde 160 kurum ve kuruluşla bu program yapıldı."

"Bu sertifika, Avrupa'da işe ve okula girişlerde bir anahtar"

Yılmaz, 2003 yılından bu yana 10 bin gence ulaştıklarını dile getirerek, bazı öğrencilerin ödül aldığını, bazılarının ise programı yarıda bırakmak zorunda kaldığını anlattı.

Bunun kendi içinde kategorileri bulunduğunu aktaran Yılmaz, "Altın, bronz, gümüş kategorileri gibi kategoriler var. Mesela, bireysel gelişim programı var. Katılımcıların mutlaka yeni bir şeyler öğrenmesi gerekiyor. Fiziksel gelişimde ise katılımcıların mutlaka spor yapmaları gerekli. Ayrıca toplum hizmeti var. Katılımcı, mutlaka karşılıksız olarak bir başkası için bir şey yapmalı. Bir de kamp bölümümüz var. Bu da artık programımız taçlandırıyor. Katılımcılar, bizim tarafımızdan, ulusal komite tarafından onaylandıktan sonra sertifika almaya hak kazanıyorlar" bilgilerini paylaştı.

Yılmaz, uluslararası sertifikanın Avrupa'da işe ve okula girişlerde bir "anahtar" olduğunu ifade ederek, "Her yıl 400-500 arası ödül veriyoruz. Yılda en az 2-3 tören yapıyoruz" dedi.

"140'ı aşkın ülkede düzenleniyor"

Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Rafe Courage ise 18. Bronz, 14. Gümüş ve 10. Altın Ödül Töreni'ni Türkiye'de yapmanın çok etkileyici olduğunu söyledi.

Kişisel olarak her düzeyde ne kadar çalışma yapıldığının farkında olduğunu dile getiren Courage, "4 kızım da İngiltere'de Edinburgh ödül töreninde rol aldı. Ödül, Türkiye'de ise 10 bin gence ulaştı. Ödül programına dünya çapında 8 milyon kişi katıldı. Bu ödül, 140'ı aşkın ülkede verilmekte. Her yıl 890 bin katılımcı ödül programına başlıyor. Gençlere program süresince rehberlik eden 200 binden fazla gönüllü bulunmaktadır" diye konuştu.

Programa İstanbul Vali Yardımcısı Kazım Tekin de katıldı.

- Edinburgh Dükü Uluslararası Gençlik Ödül Programı

Gençlerin hedefler belirlemelerini ve hayatlarını programlamalarını sağlayan etkinlik 4 ayrı faaliyet alanından oluşuyor. Toplumsal Hizmet, Fiziksel Gelişim, Beceri Geliştirme ve Macera-Keşiften oluşan Ödül Programı'na gençler, cinsiyet, kültür, din, dil farklılıkları, zihinsel veya fiziksel engellere bakılmaksızın dünyanın her yerinden gönüllü olarak katılabiliyor.

Edinburgh Dükü Uluslararası Gençlik Ödül Programı kapsamında 14 yaş üzerindeki katılımcılar Bronz, 15 yaş üzerindeki katılımcılar gümüş ve 16 yaş üzerindeki katılımcılar Altın olmak üzere üç farklı kategori bulunuyor. Katılımcılar doğru yaş aralığında olmak koşuluyla Ödül Programı'na istedikleri bölümden başlayabiliyor. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Sultan Yılmaz Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title