Haberler

Edi Rama Sergisi" Açıldı

Sergiden detaylar- Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın konuşması Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın 2005 ila 2015 yılları arasında yaptığı 131 çalışmasının yer aldığı "Edi Rama Sergisi" sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ- Sergiden detaylar- Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın konuşması Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın 2005 ila 2015 yılları arasında yaptığı 131 çalışmasının yer aldığı "Edi Rama Sergisi" sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergi, 21 Ocak'a kadar gezilebilecek. Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi'nde, İstanbul Kültürlerarası Sanat Diyalogları Derneği ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen "Edi Rama Sergisi"nin açılışı yapıldı. Açılışta konuşan Rama, serginin açılışında olmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek hayatını politikaya adamadan önce sanata başladığını anlattı.Rama, "Sanatçı olduğumu düşünüyorum. Çünkü sanatçı olmak benimle sürekli hareket eden bir şey. İçimdeki siyasetçi de benimle hep hareket eder" dedi. Siyasetin zaman zaman dile getirmek istediği fikirleri kendisinden uzaklaştırabildiğini dile getiren Rama, "Sanatçılık her zaman intikamını almayı bilir. İşte içimdeki sanatçı her gün çalışma masama yayılıyor. Burada gördüğünüz eserlere dönüşüyor. A4 kağıtları üzerine çizim yaparken esasında düşünceler siyasete, insanlara ve orada tartışılan konularla ilgilidir. Bilinçsiz bir şekilde de olsa el hareket ediyor, şekiller, boyalar ve renklerle bu resimler ortaya çıkarıyor" ifadelerini kullandı. Rama, ofisindeki resimleri yaptığı günlük çalışma masasının bir benzerinin de sergide yer almasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.- "Sanatçı Edi Rama'yı ağırlıyoruz" Küratör Beste Gürsu da 20 yıldan beri uluslararası alanda sergiler açtıklarını ve son yıllarda Balkanlara yoğunlaştıklarını söyledi. Bu sene Arnavutluk'ta 3 sergi açtıklarını hatırlatan Gürsu, önümüzdeki sene de Arnavutluk Devlet Koleksiyonu'nun Türkiye'de sergileneceğini aktardı. Rama'nın eserlerin gördüğünde çok etkilendiğini belirten Gürsu, "Edi Rama bir sanatçı, sporcu, politikacı. Bir çok meziyeti bir arada barındırıyor. Belki bir gün politikayı, sporu bırakabilir ama sanatı bırakamaz" dedi. Gürsu, şunları kaydetti: "Burada sadece bir başbakanı değil aynı zamanda sanatçı Edi Rama'yı ağırlıyoruz. Biz Türkiye'de kültürlerarası diyaloğun, iki ülke arasındaki kültürel diyaloğların kuvvetlenmesini ve genç jenerasyonlara örnek olmasını istiyoruz. Edi Rama'nın son 10 yılda günlük önüne gelen programına yaptığı eserlerden 131'ini sergiliyoruz. Hepsi de çok anlamlı."Cumhurbaşkanı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hayati Develi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yalçın Karayağız'ında katıldığı açılışa iş ve sanat dünyasından çok sayıda davetli katıldı. Ayrıca açılışta Mimar Sinan Üniversitesi ile Tiran Üniversitesi arasında işbirliği protokolü de imzalandı. Sergi, 21 Ocak'a kadar pazartesi hariç 10.00 - 17.00 arası sanatseverlerce gezilebilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Arnavutluk Tophane Gürsu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title