Haberler

Economist'ten Erdoğan'ı Kızdıracak Suruç Yorumu

Güncelleme:

Son sayısında Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 32 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıyla ilgili detaylara yer veren Economist, Erdoğan'ın stratejisinin işe yaramadığını yazdı.

İngiltere'de yayımlanan haftalık Economist dergisi, son sayısında Suruç saldırısına değindi. Dergi, "korkunç" olarak nitelendirdiği saldırı ile " Suriye'nin acısının kuzeye uzandığı" yorumunda bulundu.

"SİNEKLERİ TAKİP EDİN, ETİ BULACAKSINIZ"

Economist'teki yazının başlığı, "Neden bir saldırı, daha kötü saldırıların habercisi olabilir?" Yazı, bir Suruçlunun pazartesi günkü saldırının hemen ardından söylediği şu sözlerle başlıyor: "Sinekleri takip edin, insan eti bulacaksınız."

"GERGİNLİK ARTACAK"

Economist, 32 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı IŞİD'in düzenlediğinin kesinleşmesi halinde bunun vahim sonuçları olacağını, Türkiye'de iktidardaki İslamcılar ve Kürtler arasında gerginliğin artacağını belirtiyor. Dergi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve AK Parti'nin, Kürtlerin Suriye'nin kuzeyindeki özerklik tecrübesini sabote etmek için gizlice IŞİD'i desteklediklerini söyleyenler olduğunu da aktarmış.

"ERDOĞAN'IN STRATEJİSİ İŞE YARAMIYOR"

Economist'teki yazı şu satırlarla noktalanıyor: "Sayın Erdoğan geçmişte Kürt politikası nedeniyle övgü toplamıştı. Başbakanlığı döneminde, PKK lideri Abdullah Öcalan'la resmi görüşmeler başlatan ilk liderdi. Ancak geçtiğimiz yılın ağustos ayında Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından giderek şahin bir çizgi benimsedi. Ekim ayında 'Kobani düştü, düşüyor' diyerek Kürtleri öfkelendirdi. Başta Kürtlerin, Kobani'ye Türkiye üzerinden ikmal yardımı yapılması girişimlerine set çekti. Sadece Amerika'nın Kürtlere silah göndermesinin ardından boyun eğdi. AK Parti ve Öcalan arasında mart ayında varılan barış planını sahiplenmedi, bu plandan haberi olmadığını iddia etti. Ve AK Parti'ye yakın bazı çevreler, sayın Erdoğan'ın Kürtlerin ilerleyişini durdurmak için Türk askerlerini Suriye'ye göndermek istediğini söylüyor.

"ERDOĞAN MİLLİYETÇİ OYLARIN PEŞİNDE"

Erdoğan milliyetçi oyların peşinde olabilir, AK Parti hükümeti kurmayı başaramazsa yeni bir seçim yapılmasını umabilir. Türkiye'yi IŞİD karşıtı mücadeleden uzak tutma politikasının gerisinde hem Kürt milliyetçiliğinden hazzetmemesi, hem de cihatçı terörden korkması olabilir. Ancak eğer strateji buysa, Suruç'taki bombalı saldırının gösterdiği gibi işe yaramıyor."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Suriye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (46)

39 trakyalı:

bu akp gitmezse çok kötü olacak

45
6
yanıtYanıtla
fika:

ula n kita psız kar ılarına bile sahip çıkamayan adi nam ussuz onursuz omurgasız ingilizler sonuna kadar sonu ölüm bile olsa RECEP TAYYİP ERDOĞAN ın yanındayız ölümden öte dünya yok bunu böyle bilin

4
30
yanıtYanıtla
fika:

yahu arkadaş ne çok ingiliz kabuklusu sever varmış ne çok vatan haini varmış ALLAH topunuzun bel asını versin la oğlum ben bu ülkenin insanına değil elin ingiliz soysuzuna hakaret ediyorum siz o keferelerin avukatımısınız hee çanakkale den kalan ingiliz bakiyesinin belinden inmeyseniz haklısınız yoksa sizi ya seve seve ya s s adam edeceğiz oglim başka çıkarınız yok

5
27
yanıtYanıtla
beren:

ıngılızlerde kım oluyo bızım CUMHURBAŞKANIMIZI eleştırılyor onlar kendısıne ve geçmışlerıne baksın

15
11
yanıtYanıtla
Öz diyarbakirli:

Ingilizler kadar saman altindan su yuruten islam ve turk dusmani bir millet yoktur

12
4
yanıtYanıtla
Ape Osman Mobil-IOS:

Çok dogru haber

12
3
yanıtYanıtla
ankara:

evet tam isabet doğruya doğru

7
7
yanıtYanıtla
GAKKOŞ:

TÜM DÜNYA BİLİYOR , YANLIŞ POLİTİKA UYGULADIĞINI AMA ERDOĞANI BİR TEK BİZ TAKDİR EDİYORUZ. . O GAZETE TÜM DÜNYAYA TARAFSIZ BAKAN BİR GAZETE. . PARELELMİŞ FALAN HİKAYE. . .

11
2
yanıtYanıtla
cirkin kral:

savas suclusu. . ve hirsiz

7
4
yanıtYanıtla
ROXEM:

Kesinlikle dogu tepit.RTE isit ten umdugunu bulamayinca abd ile anlasmaya vardilar.sinira duvar yapmak hendek kazmak.Yetmedi kurtlerin ozgurlunden rahatsizlik duyor.Erdogan diliyle kurtlere kardesim diyor.Kurtleri eline gecirse bir damla suda bogar.Cunku yu regi akli pis fesat bir adam

8
3
yanıtYanıtla
Tüm 46 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title