Haberler

Ecb'nin Yeni Genel Merkez Binasının Resmi Açılışı Gerçekleştirildi

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, bankanın yeni genel merkez binasına ilişkin, "Bu bina Avrupa'nın birlikte neler elde edilebileceğinin en iyi sembolüdür" dedi.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, bankanın yeni genel merkez binasına ilişkin, "Bu bina Avrupa'nın birlikte neler elde edilebileceğinin en iyi sembolüdür" dedi.

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) Frankfurt'taki yeni genel merkez binasının resmi açılışı kentteki protestolar eşliğinde gerçekleştirildi. Açılış töreninde konuşan Draghi, bankanın yeni merkezinin Avrupa'da entegrasyonun güçlü bir sembolü olduğunu söyledi.

Binanın yapımında birçok kişinin özveriyle çalıştığını belirten Draghi, "Bu bina Avrupa'nın birlikte neler elde edilebileceğinin en iyi sembolüdür. Birçok kişinin bu binayı yapmak için yorulmaksızın çalıştığı bir gerçek" ifadelerini kullandı.

Yeni genel merkezin aynı zamanda Frankfurt şehri için bir "sınır taşı" olduğunu dile getiren Draghi, yeni binanın ECB'nin görevini devam ettirmesi adına etkileyici bir mekan sağladığını bildirdi.

Açılıştan dolayı Frankfurt'ta düzenlenen eylemlere de değinen Draghi, "Kriz Avrupa birliğini test ediyor. Bazıları, bugün protestocuların bir çoğu gibi, Avrupa'nın çok az şey yaptığına inanıyor. Ancak  bazıları da Avrupa'da ortaya çıkan popülist partiler gibi, Avrupa'nın çok şey yaptığına inanıyor" dedi.

AB'nin gerildiğini ve insanların zor bir durumdan geçtiğini dile getiren Draghi, şöyle devam etti:

"Krizlerde merkezi bir rol üstlenen bir AB kurumu olarak ECB, bu duruma kızanların odak noktası haline geldi. Bu adil bir karşılık değil. Bizim faaliyetimiz tam olarak ekonomideki şokların tamponlanmasını hedeflemektedir. Ancak tüm Avro Bölgesi'nin merkez bankası olarak, tüm vatandaşlarımızın ne söylediğini dikkatlice dinlemeliyiz."

Draghi'nin açılış konuşmasının ardından Hessen Eyaleti Başbakan Yardımcısı Tarek Al-Wazir ve Frankfurt Belediye Başkanı Peter Feldmann da kısa bir konuşma gerçekleştirdi.

Ayrıca törene eski ECB Başkanı Jean-Claude Trichet, Frankfurt Yahudi Cemaati Başkanı Salomom Korn, ECB Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Eylemler devam ediyor

Öte yandan, ECB'nin yaklaşık 1,3 milyar avro harcayarak Ostend semtinde yer alan eski bir pazar hali olan Grossmarkthalle'de inşa ettirdiği yeni merkezinin açılışı öncesinde kapitalizm karşıtı eylemleriyle bilinen "Blockupy" adlı harekete mensup çok sayıda gösterici, ECB'nin kemer sıkma politikaları ve yeni banka binasının yüksek maliyetini şehrin farklı yerlerinde eylemler düzenleyerek protesto etti.

Sabahın erken saatlerinde toplanan göstericiler, polis araçlarını yaktı ve çevredeki binalara zarar verdi. Gösterilerde görev alan yaklaşık 5 bin polisten 80'i yaralandı, çok sayıda gösterici gözaltına alındı.

Akşama kadar sürecek protesto eylemlerine yaklaşık 10 bin kişinin katılacağı tahmin ediliyor.

Kaynak: AA / Ekonomi

European Central Bank Mario Draghi Frankfurt Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title