Haberler

İstanbul'da Ebola Alarmı

Güncelleme:

Ebola virüsü şüphesiyle Şişli Etfal'e kaldırılan Nijerya vatandaşı Egeolu, Haseki Hastanesi'ne sevk edildi. Sevk sırasında alınan üst düzey önlemler ise dikkat çekti.

İstanbul'da Nijerya uyruklu 43 yaşındaki Fabian Chiman Egeolu, Ebola şüphesiyle gözlem altına alındığı Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden, ayrıntılı tanının yapılması için Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Chlmaeolu, virüsün bulaşma ihtimaline karşın hastanenin arka kapısından çıkarıldı.

"İZOLE BİR ODAYA ALDIK"

Egeolu'nun bugün 06.40'ta yüksek ateş, sağ bacakta ağrı, kaslarda tutulma şikayetleriyle hastanenin erişkin acil polikliniğine başvurduğunu ifade eden Uslu, şunları kaydetti:

"Hastaneye başvurduktan sonra Nijerya'dan gelmesiyle beraber gerekli ön tanılar için tetkikleri tamamlanıyor. Hastayı, ön tanıyı aldıktan sonra hızlıca izole bir odaya aldık. Burada hem temas hem de damlacık izolasyonunu sağlayacak tarzda bir önlem aldık. Ön tanısının gerçekleşmesinin hemen arkasından da ilgili yer olan Haseki Eğitim ve Araştırma Hastane'sinin enfeksiyon bölümüyle konuşuldu. Hasta, İl Sağlık Müdürlüğü'nden gelen ambulanslarla güvenli şekilde transfer edildi. Yapılan testler viral testler olduğu için henüz bir sonuç yok. Mevcut olan testlerin çoğu klasik, yaptığımız testler ve gerçekten tanı koydurucu değil, ön çalışmalardır bunlar. Bunlar hep ön bulgudur."

ÖZEL GİYSİLİ PERSONEL TAŞIDI

Egeolu'nun, özel giysili sağlık personelince ambulansa konularak Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldüğü görüldü.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Nijerya Şişli Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (8)

HASAN:

BU EBOLA VİRÜSÜNÜ ABD ÜRETTİ SÜREKLİ BİRŞEYLER DENEYEREK İNSANLARI KOBAY OLARAK KULLANIYOR VE BİR TARAFTAN SAVAŞARAK BİR TARAFTAN HASTALIK ÜRETEREK BİR TARAFTAN DA GERİ KALMIŞ ÜLKELERDE İÇ KARIŞIKLIK ÇIKARIP SİLAH SATARAK İNSANLARI ÖLDÜRÜYOR

10
1
yanıtYanıtla
eda:

Allah korusun çok tehlikeli bir hastalıktır inşallah ebola değildir.

8
0
yanıtYanıtla
aklI selim:

Almayin bu Nijeryalilari Turkiyeye , ya uyusturucu getiriler ya hastalik

4
3
yanıtYanıtla
anti Amerika:

Şarbon, Ebola, Aıds, Deli dana, kuş giribi. . gibi ne kadar salgfın hastalık varsa ABD yi arkadan yöneten insanlık hainleri üretiyor ve en az 10 yıldır çeşitli bölgelerde deniyorlar

6
1
yanıtYanıtla
RASİM ÖZ:

ebolayı amerika yaymıştır polat söylüyor

7
0
yanıtYanıtla
dicle:

Hükümetimiz biraz milletimizi düsünsün de ülke girişlerini afrika ülkelerine kapatsın. Gelişmiş ülkeler bozulmamak için göç bile almıyorlar. terörist belasıyla yeterı kadar ugrasıyoruz zaten bı de mılletın basına salgın hastalık cıkaracaklar. . üstelik bu salgın hastalık için üretilmiş kesin tedavı yöntemi de bulunamıyor. durum bu kadar kritik iken biraz daha hassas olunmalı. .

1
2
yanıtYanıtla
anti şerefsiz:

SİZ AYAKTA UYUYUN Dünyayı kapı arkasından yöneten PARAPUTÇULAR Dünya nüfusunu azaltmak için katliama başladı evlerinizde tutulmaya devam edin BÜTÜN DEVLETLER İŞ BİRLİĞİ YAPIYOR HEPSİ KUKLA MAYMUNLARCA YÖNETİLİYOR

2
0
yanıtYanıtla
noname:

merak etmeyin iki gün sonra gıçında çıban çıkmış deyi yollarlar

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title