Haberler

Ebeler, Yıllar Sonra Doğum Yaptırdıkları Anneler ve Bebekleriyle Buluştu

Samsun'da 21-28 Nisan Ebeler Haftası nedeniyle düzenlenen programda Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde görev yapan ebeler, doğum yaptırdıkları anneler ve dünyaya gelen bebekleriyle yıllar sonra bir araya geldi.

Samsun'da 21-28 Nisan Ebeler Haftası nedeniyle düzenlenen programda Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde görev yapan ebeler, doğum yaptırdıkları anneler ve dünyaya gelen bebekleriyle yıllar sonra bir araya geldi.

Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde 21-28 Nisan Ebeler Haftası nedeniyle program düzenlendi. Gerçekleştirilen etkinlikte hastanede görevli 12 ebe, doğum yaptırdıkları anneler ve bebekleriyle tekrar buluştu. Yaşları 2 ile 13 arasında değişen çocukları karşılarında gören ebeler heyecanlı ve duyguyu anlar yaşadı. Dünyaya gelen çocuklar ebelerine çiçek verirken, ebeler de çocuklara satranç seti hediye etti. Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Alaiddin Domaç, ebeler haftası için ilk defa böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyleyerek, "Her gün hastanemizde bir çok doğum gerçekleşmekte. Yılda yaklaşık 7 bin doğum gerçekleştiriyoruz. Bunların bir kısmı sezaryen bir kısmı normal ama diyoruz ki normal olan doğal olandır. Ebelik mesleği tarihimizde çok eskiden beri var olan bir meslektir. Onların hakkı ödenmez, ödeyemeyiz. Bugün buraya gelen çocuklar ve anneleri onları bir nebze olsun mutlu ettiler" dedi.

26 yıldır ebe olan Güler Zorlu, doğum yaptırdığı gebelerin dünyaya getirdikleri bebeklerle yıllar sonra bir araya gelmekten çok mutlu olduğunu dile getirerek "Çocukları görünce yıllar öncesini hatırladım. Dünyaya gelen bebekleri annelerinden önce kucağımıza ilk bizler aldık onlara ilk şefkati bizler gösterdik. Şimdi büyümüşler kocaman adam olmuşlar. Yanıma geldiklerince çok heyecanlandım ve mutlu oldum. İlk defa böyle bir etkinlik oldu. Bizim için unutulmayacak bir hatıra oluştu" diye konuştu.

25 yıllık ebe olan Emine Bostanc ise, çok mutlu olduklarını dile getirerek, "Doğum yaptırdığımız annelerin dünyaya getirdikleri bebeklerle bir araya geldik. Çok gururluyuz ve mutluyuz. En güzel olan normal doğumdur. Normal olan doğaldır. Bizde normal doğum yapan annelere doğumlarında yardımcı olduk. Bugün yanımıza gelen bebeklerin dünyaya gelişine tanıklık ettik" şeklinde konuştu.

- Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title