Haberler

Düzce Depreminin 17. Yılı

Bolu'da, 12 Kasım 1999 Düzce depreminin 17. yılı nedeniyle doğa yürüyüşü düzenlendi.

Bolu'da, 12 Kasım 1999 Düzce depreminin 17. yılı nedeniyle doğa yürüyüşü düzenlendi.

Bolu Valiliği, Belediye Başkanlığı ve Tabiatın Kalbi Bolu Kültür ve Doğa Derneği tarafından 12 Kasım depremi şehitlerinin anısına doğal güzellikleri ile ünlü Abant Tabiat Parkının çevresinde bulunan 1500 metre rakıma sahip tepelerde 5 kilometre yürüyüş yapıldı.

Etkinliğe, Bolu Vali Yardımcısı Necdet Özeroğlu, Belediye Başkanı Alaaddin yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, daire amirleri ve vatandaşlardan oluşan yaklaşık 200 kişilik bir grup katıldı.

Yürüyüş öncesinde yaptığı konuşmada, 12 kasım 1999'un anısını yaşatmak için bir araya geldiklerini anlatan Bolu Vali Yardımcısı Necdet Özeroğlu, afetlerin toplum yaşamında ne kadar etkili olduğunun herkes tarafından bilindiğine dikkat çekti.

Özeroğlu, 12 Kasım depreminin kendileri için bir anı olmadığına vurgu yaparak, "Bizim için iyi bir anı değil. Hazırlıksız yakalandık belki o dönem. Hazırlık yapılmasını ve topluma farkındalığı hissettirmek için bugün burada yürüyüş yapıyoruz. Bunun tek amacı var. Amacımız, 12 Kasımı tekrar hatırlamak falan değil. Depremlerin toplum yaşamının üzerindeki etkisini en aza indirebilecek farkındalığı yaratmak."dedi.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise, Bolu'nun Kuzey Anadolu Fay Hattının üzerinde bulunan bir il olduğunu anımsatarak, bu nedenle Boluluların her zaman deprem yaşamaya hazır olması gerektiğini belirtti.

Bolu'da, her 30 yılda bir büyük çapta deprem yaşandığını ifade eden Yılmaz, "Her yaşadığımız deprem de felaket oluyor. Dünyada bizim gibi deprem hattında olup da felakete dönüşmeyen yerler de var. Depremlerin Türkiye'de de artık felakete dönüşmemesi için depreme dayanıklı bina yapıp binalarımızı öldürmeyen, yaşatan binalar haline dönüştürmeliyiz. Bunun için duyarlılığımızı arttırmamız gerekiyor. Bu fertten belediyeye ve kamuya kadar herkesi ilgilendiren bir konu." şeklinde konuştu.

Yılmaz, deprem öncesi yapılan binaların çok sağlam olmadığının herkes tarafından bilindiğine vurgu yaparak "Raporlar da bunu gösteriyor. Depremi unutmamak, depremden sonra ağlamamak için deprem öncesi yapılan binası olanların binalarını çek ettirmesinin duyarlılığını arttırmamız lazım. Buna herkes dikkat etmeli." ifadesini kullandı.

Bolu'da yaşanan depremin ardından kendi yaptığı binadan çıkarak yeni bir daireye taşındığını anlatan Yılmaz, şunları söyledi:

"Ben Bolu Belediye Başkanı olarak depremden önce kendi yaptığım binada oturmama rağmen depremin ardından yeni bir daireye taşınmak zorunda kaldım. Çünkü o dönem elimizle beton karmıştık. Evlerimizin sağlamlığından emin değildik. Kendi yaptığı binaya güvenmeyip daire satın alan bir belediye başkanı olarak öncelikle Bolu ve depremle ilgili sıkıntı yaşanan diğer illerde yaşayanlara diyorum ki, binalarınızı test ettirin. Sizin canınız da en az benimki kadar değerlidir."

Kaynak: AA / Güncel

Necdet Özeroğlu Alaaddin Yılmaz Düzce Bolu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title