Haberler

Düşen rakibine yardım eden kıza fair-play ödülü -

Atatürk Yol Koşusu'nda düşüp nefessiz kalan rakibine yardım ederek yarışmaya devam etmesini sağlayan 7. sınıf öğrencisi Duygu Ataş, fair-play davranışından dolayı ödüle layık görüldü.

Atatürk Yol Koşusu'nda düşüp nefessiz kalan rakibine yardım ederek yarışmaya devam etmesini sağlayan 7. sınıf öğrencisi Duygu Ataş, fair-play davranışından dolayı ödüle layık görüldü.

Bodrum'da 9 Ocak'ta düzenlenen koşuda, yıldız kızlarda 2 bin 500 metre kategorisinde, bitiş çizgisine 50 metre kala Merkez Turgutreis Ortaokulundan Yasemin Duygu Ünal nefessiz kaldı. Bunu gören Konacık Cahit Özvezneci Ortaokulundan Duygu Ataş, rakibinin kendisini toparlayıp yarışa devam etmesini sağladı.

Aldığı destekle koşuya devam eden Ünal, kendisini yerden kaldıran Ataş'ı küçük farkla geçti.

Bodrum Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan ise gazetecilere yaptığı açıklamada, koşular sırasında yıldız kızlar statüsünde koşan öğrencinin sergilediği davranışın kendilerini çok etkilediğini söyledi.

- Örnek davranış

Öğrencinin sporda kurallara uymaktan öte örnek ve fair-play davranışı sergilediğini kaydeden Özcan, şöyle konuştu:

"Yarışmadan daha önemli duygular içerisine girmiştir kızımız. Daha sonra yapılan yarışmanın neticesinde yardım alan pozisyonda olan Yasemin Duygu Ünal isimli öğrencimiz kendisine yardım eden Duygu Ataş isimli öğrencimizden daha iyi bir derece ile yarışmayı tamamlamıştır. Bunu öğrendikten sonra biz bu öğrencimizin bu örnek davranışının mutlaka ödüllendirilmesi gerektiği kanaatine vardık. Çarşamba günü yapılacak bir törenle kendisine fair-play davranışından dolayı ödülünü vereceğiz."

- "Onu o halde bırakamazdım"

Yarışma sırasında yaşadığı olayı anlatan Duygu Ataş da koşuda yarışan Yasemin Duygu Ünal'ın başka bir yarışmacının çelme takması sonucu düştüğünü belirterek, "Ben de arkasındaydım, 'yardım edin' diye bağırdı kimse yardım etmedi. Bana 'beni kaldırır mısın' dedi. Ben de durup kaldırdım. Oraya kadar gittik ve sonra koştuk ve o benim önüme geçti. Arkadaşımın dizi yaralanmıştı. Onu halde bırakamazdım. Yaptığım davranıştan dolayı gururluyum" diye konuştu.

Duygu Ataş'ın babası Polat Ataş ise kızının yapması gerekeni yaptığını dile getirerek, "Ben de olayı sizden duyuyorum. Kızımın böyle bir davranış sergilemesinden dolayı çok mutlu oldum. Benim yetiştirdiğim çocukta böyle olması gerekiyordu" diye konuştu.

Yasemin Duygu Ünal da yarışma sırasında kendisine çelme takıldığı için duraksama yaşadığını fakat yere düşmediğini kaydetti. Ünal, "Duygu elimden tuttu ve birlikte yürüdük. Sonra bitiş çizgisine yaklaştığımız sırada arkadaşlarının 'sonuncu oluyorsun koş' demesi üzerine elimi bırakarak koşmaya başladı. Ben biraz bekledim ve daha sonra arkadaşlarımın 'Yasemin koş' demesi üzerine ben de koşarak yarışı tamamladım. Arkadaşıma çok teşekkür ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Turgutreis Konacık Bodrum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title