Haberler

5 Yıl Süren Yolcuğun Ardından Jüpiter'e Ulaşıyor

Güncelleme:

NASA'nın 5 yıl önce Jupiter'in keşfi için gönderdiği uzay aracı "Juno", 4 Temmuz'da yörüngeye giriyor. Juno, Jüpiter'e 4500 kilometre yaklaşarak gözlem yapacak.

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) 5 yıl önce Jupiter'in keşfi için gönderdiği uzay aracı "Juno", 4 Temmuz'da yörüngeye giriyor. Juno, Jüpiter'e 4500 kilometre yaklaşarak gözlem yapacak.

JÜPİTER'E EN ÇOK YAKLAŞAN UZAY ARACI

Yaklaşık bir basketbol sahası büyüklüğündeki Juno, bugüne kadar Jupiter'e en çok yaklaşan uzay aracı olacak. Son rekor, 1974'te gezegene 43 bin kilometre yaklaşan Pioneer 11'e aitti.

An itibariyle Jupiter'den 17 gün, yani 13 milyon kilometre, uzaklıkta bulunan uzay aracı, gezegenin oluşumu, yapısı, atmosferi ve manyetik çekim alanı ile ilgili çeşitli bilgiler toplayacak. Uzmanlar Juno görevindeki en büyük sorunun, kendi ekseni etrafında sadece 10 saatte dönen Jupiter'i çevreleyen metalik hidrojen tabakasının, yüksek kuvvetli bir manyetik alan yaratması olduğunu belirtiyor. Bu nedenle uzay aracı, radyasyona 800 kat dayanıklı elektronik sistemlerle donatıldı.

Jupiter'in etrafında özel bir oval yörünge izleyecek Juno, gezegene kuzey kutbundan yaklaşarak alçalacak ve bir noktadan sonra gezegenin güney kutbuna doğru ilerleyecek.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Sibirya Teksas Yaşam Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (60)

qwerty:

imamhatiplere ayrılan bütcenin onda biri bilime ayrılsa bizde giderdik , şimdi iki süpaneke okuyunca heryere uçuyoruz

21
12
yanıtYanıtla
sinan y:

lan mal 100 yıldır büslere heykellere ayırdınız parayı bilime kullansaydınız

yanıt1
yanıt4
YERLİ MALI (PARDON...ELMA) ARMUT HAFTASI:

ŞU CHP Lİ VATANDAŞLARIN YORUMLARINA BAKIYOM DA. . . . . SANIRSIN Kİ. . . . CHP Yİ İKTİDARA GETİRSEN. . . HEMEN JUBİTERE UYDU GÖNDERECEK. . . . . ULAN VATANDAŞ NE ZAMAN CHP Yİ İKTİDARA GETİRSE. . . . . YİYECEK EKMEK BULAMAZ OLUYOR. . . . EN SON ECEVİTİ İKTİDARA GETİRDİ. . . . ECEVİT , UYDUYU DEĞİL. . . . . . EKONOMİYİ PAKAKETLEYİP, . . . . . . JUBİTERE GÖNDERDİ. . . . ECEVİTLİ DÖNEMLERİ. . . HATARLATMAKTAN UTANDIKLARI İÇİN. . . . TAA. . . ATATÜRK DÖNEMİNDE YAPILAN. . . UN , VE ŞEKER DEĞİRMENLERİNİ. . FABRİKA DİYE YUTTURUYORLAR. . . BEYİNLERİNİ BÖYLE YIKAMIŞLAR

9
14
yanıtYanıtla
otopsici:

millete zeka dağıtacağına az sende kalsın angutulen chp bu ülkede en son 1950 de iktidara geldi60 yıldır bu ülkeyi sağcılar yönetiyor beynsiz yobazlar açı biraz tarihe bakın

yanıt4
yanıt20
CCCP:

Ulan kereste, sol en son ne zaman iktidara geldi ve ne kadar durdu. O beğenmediğin Ecevit Kıbrısı aldı. Şimdi adalar yunana, Suriyedeki toprağımız işide ve pkkya bırakılıyor. Doğuya tekrar bayrak dikmek için bir yılda 800den fazla şehit verdik. Odun kafalı biraz düşün.

yanıt5
yanıt17
cvp:

Beyinsiz yobaz. sen git atın nasıl uçtuğunu, devenin nasıl konuştuğunu, ağacın nasıl yürüdüğünü öğren önce. cahiller sürüsü ülkeyi ne hale getirdiniz

yanıt1
yanıt29
ZEL YAVRUM..:

ZEL , YAVRUM. . . . SEN EĞER . . . . ECEVİT DÖNEMİNDE FAKİR OLSAYDIN. . . . ECEVİT ZAMANINDA. . . FAKİRDİK AMA MUTLUYDUK YAZMAZSIN. . . . HALK ECEVİT DÖNEMİNİN . . . . FAKİRLİĞİNİ BİLDİĞİ İÇİN , . . . CHP YE OY VERMİYOR. . . . FAKİRLİĞİN , HUZURU YOKTUR. . . KENDİNİ AVUTMA. . . . AYRICA. . . O GÜN FAKİR , AMA HUZURLUYDUN DA. . . BUGÜN ZENGİN OLDUN , . . . PEKİ. . . HUZURUNU KAÇIRAN NEDİR. . . ZENGİNLİK Mİ. . . . CAMİ YAPILMASI MI. . . YOKSA. . . AK PARTİNİN İKTİDAR OLMASI MI. . . İŞSİZLİK , FAKİRLİK HUZUR DEĞİLDİR. . . . . MEMLEKETİN HUZURUNU SİZ KAÇIRMAYIN , BU YETER.

yanıt4
yanıt3
Metin Tetik:

İmam hatipli sayımız kaç oldu sayın cumhurbaşkanı ?

18
3
yanıtYanıtla
misafir:

ulan gerzek filipinlerde, brezilyada, hindistanda imam hatip mi var, onlarda niye bişey yok.

yanıt3
yanıt4
pt:

iyi işte kürtlere orada döwlet kurun. yoksa dünyanın içine ettiler. döwlet kuracağız diye çocuk öldürmesinler artık.

13
8
yanıtYanıtla
Tüm 60 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title