Haberler

Dünyayı Bisikletle Dolaşıyor

Güncelleme:

"Dünyayı bisikletle dolaşan en genç sporcu" olmayı hedefleyen İngiliz sporcu Danny Gordon, İstanbul'a geldi.

"Dünyayı bisikletle dolaşan en genç sporcu" olmayı hedefleyen İngiliz sporcu Danny Gordon, İstanbul'a geldi.

Leeds Üniversitesi'nden geçen sene mezun olan 22 yaşındaki Gordon, yaklaşık 2 ay önce İngiltere'den 50 bin km'lik dünya turuna başladı. Dünyayı tek başına bisikletiyle turlayarak UNICEF ve Sport Relief organizasyonu için para toplayan ve şu ana kadar yaklaşık 8 ülkeden geçen Gordon'un, şimdiki durağı ise Türkiye oldu.

Dünya turunu baştan sona tamamlaması 540 gün sürecek ve bu sürecin sonunda dünyayı bisikletle dolaşan en genç sporcu unvanına sahip olacak olan Danny Gordon, İstanbul'a olan hayranlığını dile getirdi. İstanbul'un inanılmaz güzellikte bir şehir olduğunu belirten Gordon, simiti ve rakıyı çok sevdiğini söyledi. İngiliz sporcu, dünya turuyla ilgili ilk olarak şunları söyledi:

"UNICEF ve Sport Relief'e yardım toplamak için bisikletle dünyayı dolaşıyorum. Yaklaşık 50 bin km yol, 33 ülke ve 4 kıta geçeceğim. Bu fikir ilk Danimarka'da okurken aklıma geldi. Dünyanın her yanından değişik insanlarla tanışma şansım oldu ve bu benim ufkumu genişletti. Dünyayı dolaşmak, görmek istedim. Uzun zamandır inanılmaz derecede spor aşkım var; bu aşkı dünyayı dolaşma isteğimle birleştirmeye karar verdim ve işte buradayım. Dünyayı UNICEF ve Sport Relief'e yardım için bisikletimle dolaşıyorum. Yolculuğum aşağı yukarı 18 ay sürecek. Şu an İstanbul'dayım. İngiltere'den başlayarak Avrupa'yı geçip buraya gelmem 2 ay sürdü. Daha şimdiden 7-8 ülke geçtim. Yolculuk 18 ay kadar sürecek. Ancak bu hava ve ülke politikalarına da dayanarak değişebilir."

"HER GÜNÜMÜ YEPYENİ BİR ŞEYİ BAŞARARAK BİTİRDİĞİMİ BİLMEK GÜZEL BİR DUYGU"

Dünya turunu büyük bir keyifle gerçekleştirdiğini ifade eden Gordon, "Bisikletle dolaşmak zaman zaman çok zor olabiliyor tabi ama her günümü yepyeni birşeyi başararak bitirdiğimi bilmek güzel bir duygu. Her bir günüm apayrı geçiyor. Yani böyle inanılmaz bir şeyi yapabildiğimi düşününce zorluklar da az da olsa kolaylaşıyor" diye konuştu.

"SİMİTE AŞIĞIM. RAKIYI DA ÇOK SEVİYORUM"

Türkiye'den övgüyle bahseden Gordon, sürekli yokuş çıkmak zorunda kaldığı için zorlandığını vurgulayarak, "Şu ana kadar Türkiye maceram eğlenceli geçti. Ama maalesef çok fazla düzlük alan olmadığını farkettim. Sürekli yokuş yukarı çıkmak zorunda kalıyorum. Şehirler çok güzel, tabii ki İstanbul da inanılmaz güzel bir şehir, güzel bir yer. Ayrıca simite aşığım. Rakıyı da çok seviyorum" şeklinde konuştu.

Türkiye'de aşağı yukarı bir ay geçirmeyi düşündüğünü sözlerine ekleyen Danny Gordon, "Ülkeye Edirne'den girdim, İstanbul'dan geçip Ankara, Kapadokya ve Van'a devam edip, sonrasında ülkenin doğusundan İran'a geçmeyi planlıyorum" dedi.

"GÜNDE YAKLAŞIK 8 YA DA 9 BİN KALORİLİK YEMEK YEMEM GEREKİYOR"

Bu geziyi yapabilecek hale gelmek için 1.5 senedir antrenman yaptığını dile getiren sporcu, "Bisikletlerle ilgili öğrenilecek her şeyi öğrendim, tamir etmeyi biliyorum. Günde yaklaşık 8 ya da 9 bin kalorilik yemek yemem gerekiyor. Tabi olabildiğince sıcak kalmam da çok önemli" diye konuştu.

Danny Gordon sözlerini şöyle tamamladı:

"Yolculuğum boyunca ucuz motellerde veya uygun alan buldukça çadırımda kalıyorum. Günde aşağı yukarı, bisiklet sürdüğüm alana bağlı da olarak 120 ile 200 km arasında yol alıyorum. Beraberimde yemek yapabilmemi sağlayan eşyalar, uyku tulumu, bir kaç değişimlik kıyafet ve bisiklet tamiri için gerekli eşyalar getirdim. Bir de yanımda laptop var. Ailemle iletişim kurabilmemi sağlıyor. Toplamda 25 kiloluk eşyam var."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title