Haberler

Dünyanın yeni eğitim trendi STEM, öğretmenlere anlatıldı

Güncelleme:

Öğrenciler, STEM eğitimi ile eğitim ve iş dünyası arasında ilişki kuruyor.

Hacettepe Üniversitesi ve TED Adana Koleji iş birliğiyle Çukurova bölgesinde bulunan devlet ve özel okullarda görev yapan fen bilimleri, matematik ve bilişim teknolojileri öğretmenlerine yönelik TED Adana Koleji'nde "Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik (STEM) Çalıştayı" düzenlendi. 2 gün süren çalıştayda eğitimler, Hacettepe Üniversitesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Gültekin Çakmakçı ve Dr. Bahadır Yıldız ile TED Adana Koleji İnovasyon Merkezi Direktörü Can Serdar ve Çukurova Üniveristesi'nden Yrd. Doç. Dr. Pınar Fettahlıoğlu tarafından verildi. Çalıştay ile bölgemizde görev yapan 70 öğretmene STEM eğitimi verildi.

Endüstri Devriminden bu yana daha fazla STEM işgücüne ihtiyaç olduğu farklı dönemlerde hep gündeme gelmiştir. Özellikle iş dünyası ve Barack Obama'nın son yıllarda yaptığı açıklamalar ile STEM işgücüne olan ihtiyaç ön plana çıktı. Bu çalıştayda bir Avrupa Birliği projesi olan "Yaşam için Matematik ve Fen" kapsamında STEM eğitimi ile iş dünyası arasında bir ilişki kurmak ve öğretmenlerin derslerinde araştırmaya-sorgulamaya dayalı öğrenme yaklaşımının yaygın bir şekilde kullanımını desteklemek amacıyla etkinlikler yapıldı.

ÖĞRETMENLER ÖĞRENCİLERE AKTARACAK

TED Adana Koleji İnovasyon Merkezi Direktörü Can Serdar, Çukurova'da ilk kez gerçekleştirilen STEM Çalıştayı'nı önümüzdeki yıllarda da devam ettireceklerini belirtti. Serdar, "Çalıştayımızda; fen bilimleri, teknoloji, mühendislik ve matematik yaşamda nasıl kullanılıyor, buna yönelik çalışmalar yaptık. Gayet verimli bir çalışma oldu. Çalıştaya katılan öğretmenlerimiz, bu eğitimler sayesinde öğrendiklerini gelecek yıl öğrencilerine aktaracaklar ve bu eğitimleri daha da geliştirecekler" dedi.

Hacettepe Üniversitesi STEM & Maker Lab Direktörü Doç. Dr. Gültekin Çakmakçı ise, yaşam için matematik ve fen projesi ile iş dünyasındaki gerçek yaşam içerikli konulardan, öğrencilerin soru ürettiği, olayları keşfettiği ve araştırma ruhu geliştirildikleri ve böylece gelecekteki zorlukları yönetebilecekleri bir öğretim kültürü oluşturmayı amaçladıklarını ifade etti. Çakmakcı, STEM eğitimini Çukurova'da ilk defa TED Adana Koleji iş birliğiyle öğretmenlere anlatmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hacettepe Üniversitesi Çukurova Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title