Haberler

Dünyanın Önde Gelen 200'den Fazla Yazarından Putin'e Protesto Mektubu

Güncelleme:

200'den fazla yazar, Guardian gazetesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e açık bir mektup yayımlayarak, "ifade özgürlüğü"nü tehdit ettiği gerekçesiyle protesto ettiler.

Soçi Kış Olimpyatlarının resmi açılışı öncesi dünyanın 30 ülkesinden tanınmış 200'den fazla yazar, Guardian gazetesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e açık bir mektup yayımlayarak, "ifade özgürlüğü"nü tehdit ettiği gerekçesiyle Rusya'da yürürlüğe giren eşcinsellik ve hakaret yasalarını protesto ettiler.

ORHAN PAMUK VE ELİF ŞAFAK'IN DA İMZASI VAR

Guardian gazetesinde manşetten verilen mektuba imza atan tanınmış yazarlar arasında Nobel ödüllü yazarlar Orhan Pamuk, Günter Grass, Wole Soyinka ve Elfriede Jelinek'in yanısıra Salman Rushdie, Margaret Atwood, Jonathan Franzen, Ariel Dorfman, Carol Ann Duffy, Edward Albee, Julian Barnes, Ian McEwan ve Neil Gaiman gibi dünya çapında çok tanınmış yazalar da yer alıyor.

Türkiye'den Elif Şafak'ın da imzacıların arasında bulunduğu mektupta Rusya'nın en ünlü çağdaş romancısı Lyudmila Ulitskaya'nın imzası da dikkat çekiyor.

Kaynak: ANKA / Dünya

Rusya Federasyonu Vladimir Putin Orhan Pamuk Soçi Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title