Haberler

Dünyanın En İyi Profesörleri Diyarbakır'a Geliyor

Güncelleme:

Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalınca düzenlenen Laparoskopi Eğitim Kursuna dünyaca ünlü, Prof. Doktorlar Ghezzi, Puntambekar ve Fatih Şendağ katılacak.

Dicle Üniversitesi Hastaneleri Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı tarafından 13-15 Mart 2015 tarihinde düzenlenecek olan Laparoskopi Eğitim Kursu için dünyaca ünlü, İtalya'dan Prof. Dr. Fabio Ghezzi, Hindistan dan Prof.Dr. Shailesh Puntambekar ve Türkiye'den Prof. Dr. Fatih Şendağ Diyarbakır'a gelecek.

Dünyaca Ünlü Profesörler

Konu ile ilgili açıklama yapan Dicle Üniversitesi Hastaneleri Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Jinekolojik Endoskopi Eğitim Direktörü Doç. Dr. Muhammet Erdal Sak; miyom, yumurtalık kistleri, çikolata kisti, rahim sarkması, rahim kanseri gibi kadın hastalıklarının görülme oranının tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ve bölgemizde hızla arttığını belirterek; bu hastalıkların ameliyatında halk arasında 'kapalı' ve 'kansız' ameliyat olarak bilinen, 'laparoskopik cerrahi' nin kadınlara büyük konfor sunduğunu söyledi.


Bu tür kadın hastalıklarına dikkat çekmek ve dünyaca ünlü jinekolojik Endoskopi Cerrahlarınin bilgi ve tecrübelerinden faydalanmak için İtalya'dan Prof. Dr. Fabio Ghezzi , Hindistan'dan Prof.Dr. Shailesh Puntambekar ve Türkiye'den Prof. Dr. Fatih Şendağ'ın davetlerine icabet ettiklerini söyledi.

Konforlu ve Daha Az Riskli

Dr. Sak, kendilerini kırmayarak davetlerine katıldıkları için ünlü Jinekolojik Endoskopi cerrahlarına teşekkür ederek, laparoskopik ameliyatlarda gelişen ameliyat yöntemlerini şöyle anlattı:" laparoskopik ameliyatlarda büyük kesik olmadan, yara yeri enfeksiyon ve kanama riskinin daha az olduğunu, yine hastanın hastaneden daha erken taburcu olduğu ve kısırlığa neden olabilen yapışıklıkların laparoskopi de daha az görüldüğünü belirtirken, ülkemizde ve bölgemizde 'laparoskopik cerrahi'nin yaygınlığının henüz istenilen rakamlara ulaşamadığını söyledi. Bu nedenle hedeflerinin laparoskopinin yaygınlaşması ve mümkün olduğunca çok sayıda kadının bu teknikten faydalanması olduğunu, bu açıdan hekimlere yönelik kursları düzenlemeye devam edeceklerini belirtti"

Kaynak: Temsilci / Güncel

Fatih Şendağ Diyarbakır İtalya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title