Haberler

Bursa'da Bir Kafeye Dünyanın En Değerli Böceği Kendi Ayağıyla Geldi

Güncelleme:

Bursa'nın İznik ilçesindeki bir kafeye dünyada nadir görülen gergedan böceği girdi. Böcek ezilmekten son anda kurtuldu.

Bursa'nın İznik ilçesinde bir kafeye dünyada nadir görülen gergedan böceği girdi. Ayaklar altında ezilmekten son anda kurtarılan böcek, tekrar tabiata salındı.

YURT DIŞINDA ÇOK YÜKSEK FİYATLARLA SATILIYOR

Latince adı 'Oryctes Nasicornis' olan gergedan böcekleri, çok nadir bulunuyor. Yurt dışında yüksek fiyatla satılan böcek türlerinden biri olması sebebiyle koruma altında olan gergedan böceği, dün akşam İznik sahilindeki bir kafenin içine girdi. Müşteriler tarafından fark edilmeyen böcek, kafe sahibi Mustafa Oruç'un dikkati sayesinde bulundu. Üzerine basılması an meselesi olan gergedan böceğini son anda yerden alan Oruç, böceği tekrar tabiata saldı.

TABİATA SALDILAR

Oruç, "Dün akşam saat 22.00 sıralarında yerde boynuzu olan bir böcek fark ettim. Gergedanı andıran şekli sayesinde onun dünyada ender bulunabilen böcek olduğunu anladım. Sosyal medya ve haberlerden daha önce takip etmiştim. Yurt dışında yüksek fiyatlara satıldığını da biliyorum. Ancak böylesine nadir bir böceğin yeri yine kendi yaşama bölgesi olmalıdır. Biz de tabiata saldık." dedi.

4 santim uzunluğunda ve 6 santim genişliğinde olan gergedan böceği, ağırlığının tam 30 katını taşıyabiliyor. Dünyada sadece belirli bölgelerde yaşayabiliyor. Gergedan böcekleri, dünyanın en güçlü hayvanı olarak biliniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Oruç İznik Yerel Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu?
500

Yorumlar (90)

Galip:

Ben çocukluğumdan beri bu böceği çok iyi tanırım. Zonguldak ta çoook var. habere inanılmaz şaşırmış durumdayım.

50
2
yanıtYanıtla
mehmet:

türkiyede en çok görülen böcek türü gezizekalıgillerdir

18
4
yanıtYanıtla
YunusMobil-IOS:

Bana satsaydın la 40 bin veriyim

15
2
yanıtYanıtla
Ne farkederMobil-IOS:

Ben direk ezerim

5
12
yanıtYanıtla
FilizmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Karafatma dan sasmicaksin

14
2
yanıtYanıtla
Muki62Mobil-IOS:

Hirsizlari savunmaya devam sonrada Biz müslümaniz Hain diyenler önce kendi partinize bakin. Gözünüz aydin israilden 3.3 milyon dolarlik hurma almissiniz ramazan ayi icin. Israile karsisiniz ya filistine zulm ediyor diye oruclarinizi o hurmalarla acarsiniz Artik müslüman görünen yandas ve yalakalar asil Hain sizlersiniz. Her pisligi yaptiniz ve hep baskasinin üstüne attiniz.

11
4
yanıtYanıtla
KUKİ68:

ulan mal öküz doğanın en salak mahlukatı burda kim kimi savunduda demogoji yapıyorsun salak siyasetin böcekle alakası ney mal

yanıt2
yanıt1
gören adammobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Cafe sahibi beyi kutlamak lazım. Endemik böcek nedir biliyor. Allahtan bir tarım İl Müdürlüğü veya saglıkçı ekibi bulmadı bu böceği. Zabıta şimdi ceza bile keser bu cafeye nede olsa memur aklı...

11
0
yanıtYanıtla
batman:

Bu böceklerden bıktık evin iş yerin etrafını ilaçlamaktan bıktık. Akşam ları full var ışığaa geliyorlar.

9
2
yanıtYanıtla
ZazamobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Nereye bıraktıklarını da yazsanız ya

8
1
yanıtYanıtla
Tüm 90 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title