Haberler

Dünyada Sadece Türkiye’de Yapılan Bir Yarışma

Güncelleme:

MEF Eğitim Kurumlarının EBAV İle Birlikte Yürüttüğü Ve Bu Yıl 20.si Düzenlenen Liselerarası Araştırma Projeleri Yarışmasının Ünü Ülke Sınırlarını Aştı.

MEF eğitim kurumlarının EBAV (Eğitimi ve Bilimsel Araştırmaları Destekleme Vakfı ) ile birlikte yürütüldüğü ve bu yıl 20.si düzenlenen liselerarası araştırma projeleri yarışmasının ünü ülke sınırlarını aştı. Uluslar arası bilim zirvesine dönüşen Araştırma Proje yarışmasına 22 ülkeden toplam 26 konuk proje katıldı.

Türkiye'den katılan 62 proje sergilemeye değer bulundu. Projeler dün düzenlenen açılış töreniyle görücüye çıktı. Görücüye çıkan projelerde ilginç buluşlar yer alıyor. 22 ülkeden liseli mucitlerin nanoteknoloji ile yapay doku oluşturmadan görme engelliler için ses monitörlü giysiye kendini temizleyen bina tasarımından acı biberden hijyenik kumaş üretimine uzanan buluşlarıyla sınırları aştı.

Türkiyedeki Fen öğrenimi desteklemek, bu alanda yetenekli öğrencileri bilimsel araştırmalara yönlendirmek ve onları "Geleceğin bilim adamları" olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla fizik, kimya, biyoloji dallarında lise ve dengi okul öğrencilerini arasında düzenlenen Araştırma Projeleri Yarışması MEF Okulları kampüsünde başladı.

MEF Okulları kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Arıkan açılış töreninde yaptığı konuşmada "Her nesil doğru yaptıkları ve yanlış yaptıkları ile kendinden sonraki nesillerin yaşamasını etkilemektedir. Bizim görevimiz gelecek nesillere daha mutlu yaşayacakları bir gelecek bırakmak olduğuna göre doğru olanı yapmak durumundayız. Daha mutlu bir gelecek, bugünün var olan yollarından birinde yürüyerek oluşturulamaz. Daha mutlu gelecek, özgür düşüncelerle ve bu düşüncelerin eyleme dönüştürülmesi ile oluşan yeni ve farklı yollarda yürümekle oluşabilir. O halde gelecek özgür düşünce önemlidir" dedi.

İbrahim Arıkan Gelecek için büyük umut veren projelerin kahvaltılı basın toplantısında bir gazetecinin Almanya ve İtalya temsilcilerine, "Avrupa da böyle yarışmalar düzenleniyor mu? Bu proje yarışmalarına nasıl bakıyorsunuz. Şeklindeki Sorusuna Avrupalı katılımcılar "Hayır biz burada ilk kez görüyoruz" diye cevap verdi. Bunun üzerine Arıkan, "Dünyada ilk kez biz yapıyoruz. " diye yazabilirsiniz. Deyince kahkaha tufanı koptu.

Arıkan'a Abhazya Anahtarı

İbrahim Arıkan'a ayrıca törende Abhazya temcilsinin şehrin anahtarını verirken, "Yaşasın Türkiye Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti" diye haykırması büyük alkış aldı.

Açılış töreninde MEF Okullarının öğrencilerin bayrak dansı ise görülmeye değerdi. Yarışmaya katılan ülkelerin bayraklarını Türk Bayrağı etrafında sallayan dansçıların gösterisi büyük alkış aldı.

Açılış Törenine Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepede katıldı.

Kaynak: Bültenler / Eğitim

Eğitim Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title