Haberler

Dünyada 1 Mayıs

PODGORICA/ZAGREB/BELGRAD/ Balkan ülkelerinden Karadağ ve Hırvatistan'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında mitingler düzenlenirken, Bosna Hersek ve Sırbistan'daki vatandaşlar günü daha çok doğa gezileri ve piknik yaparak geçirdi.

PODGORICA/ZAGREB/BELGRAD/ Balkan ülkelerinden Karadağ ve Hırvatistan'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında mitingler düzenlenirken, Bosna Hersek ve Sırbistan'daki vatandaşlar günü daha çok doğa gezileri ve piknik yaparak geçirdi.

Karadağ'ın başkenti Podgorica'da, Bağımsız Sendikalar Birliği tarafından "Güvenli iş, güvenli hayat" sloganıyla miting yapıldı.

Yüzlerce işçinin katıldığı mitingde, ülkedeki ekonomik ve sosyal konuların iyileştirilmesi çağrısında bulunuldu. Güvenlik önlemlerinin alındığı miting, yapılan konuşmaların ardından olaysız sona erdi.

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de de Bağımsız Sendikalar Birliği tarafından "Kazançsız halk" sloganıyla miting düzenlenirken, merkezdeki Maksimir Parkı'nda 1 Mayıs kutlamaları kapsamında vatandaşlara ücretsiz kuru fasulye yemeği dağıtıldı.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren mesire alanlarında ızgara ve piknik yaparak vakit geçirdi.

Paskalya Bayramı'nın aynı güne denk gelmesi ve yağmurlu hava şartları nedeniyle Sırbistan'da 1 Mayıs, geçen yıla oranla daha sakin geçti.

Bosna Hersek'te eğlenceli etkinlikler

Bosna Hersek'te de Sırbistan'da olduğu gibi etkili olan yağmurlu hava, vatandaşların 1 Mayıs kutlamalarına engel oldu. Yağmurlu havaya rağmen mesire alanlarına gelen vatandaşlar ise şarkılar eşliğinde Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı.

Dzemal Bjedic Dağcılık ve Kayak Kulübü Sekreteri Emira Meco, Cavljak'ta bulunan Dağ Evi'nin her yıl dolu olduğunu ifade ederek, "Hava koşulları olumsuz olmasına rağmen her yaştan insan bugün burada toplandı. Temiz hava ve neşeli bir ortamda 1 Mayıs'ı kutluyoruz." dedi.

Bu arada, iki gün resmi tatil ilan edilen ülkede tatillerini hafta sonuyla birleştiren vatandaşlar yurt dışına çıkmayı tercih ederken, başta başkent Saraybosna olmak üzere birçok şehirde sokaklar boşaldı.

Bosna Hersek'in Mostar ve Zenica şehirlerinde de 1 Mayıs kutlamaları kapsamında ilginç bir gelenek uygulandı. Mostar'daki "Hırvatistan müziği" orkestrası ile Zenica'daki "Zeljezara Zenica" orkestrası, sabahın erken saatlerinde "İşçi bayramı kalk borusu" çalarak vatandaşların 1 Mayıs'ını kutladı.

Zenica'daki orkestra başkanı Azur Bijedic, geleneğin 90 yıl önce madenciler bandosu tarafından uygulanmaya başlandığını ifade ederek, TSİ 06.30'da çalmaya başladıklarını ve etkinliğin tüm gün devam edeceğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Hırvatistan Saraybosna 1 Mayıs Zagreb Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title