Haberler

Dünyaca Ünlü Müzisyenler 3 Semavi Dinin İlahilerini Seslendirdi

Güncelleme:

Almanya'nın Münih kentinde dünyaca ünlü müzisyenlerin, 3 semavi dinin ilahi müziklerini seslendirdiği, Music For The One God konseri büyük ilgi gördü.

Almanya'nın Münih kentinde Dünyaca ünlü müzisyenlerin, 3 semavi dinin ilahi müziklerini seslendirdiği, Music For The One God (Tek Tanrı'ya Müzik) konseri büyük ilgi gördü. 'Respeckt US' adlı oluşumun organize ettiği konser, kentin en büyük kültür merkezi Gasteig'da sunuldu.

Konserde, 140'ın üzerinde sanatçı görev aldı. Mehmet Cemal Yeşilçay'ın genel yönetmenliğini yaptığı konser, Bekir Büyükbaş'ın Al-i İmran süresini okuması ile başladı. Konserde, solistler Harun Gürbüz, Francesca Lombardi Mazulli, Flippo Mineccia, sufi Bekir Büyükbaş, Michal Elle Lamal ve Sara Ego İtalyanca, Türkçe, İbranice ve Süryanice ilahileri seslendiler. Konserde 26 değişik dini eser seslendirilirken, beş değişik koronun yanı sıra, sufiler de ilahiler okundu. Muharrem Burak Ecevit, Haluk Luş, Taner Aşıkömer, Adem Demirel ve Sabahattin Harma'dan oluşan semazenler konsere ayrı bir renk kattı.

Salonu dolduran Münihliler sanatçıları dakikalarca ayakta alkışladı.

FOTOGRAFLI - Nih

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Almanya Münih Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title