Haberler

Dünyaca Ünlü Markalar Yozgat'ta Dikiliyor

Trabzon ve Tuncelili iki ortak tarafından 2010 yılında Yozgat Organize Sanayi Bölgesi'ne kurulan SESA Giyim, bugün dünyanın dört bir yanına ürettiği tekstil ürünlerini satıyor.


SESA Giyim fabrikasına kumaş halinde giren ürünler; kesimhane, dikim, ütü, kalite kontrol ve paketleme departmanlarından geçerek, İspanya, İngiltere ve Japonya başta olmak üzere dünyanın bir çok ülkesine ihraç ediliyor.

Aralarında Zara, H&M gibi dünyaca ünlü markalarında bulunduğu birçok firmaya fason üretim yapan SESA Giyim, yıllık 800 bin giyim parçası üreterek dünya pazarına sürüyor.
3 bin metrekare alan üzerine kurulan fabrikada 140 kişi istihdam ediliyor. Yozgat ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan SESA Giyim, ülkemiz tekstil pazarındaki Çin etkisinin azalmasında büyük rol üstlenmiş durumda. SESA Giyim, kuruluşundan bu yana kaliteli çizgisinden şaşmayan bir firma kimliği ile faaliyet gösteriyor.

Yozgat'la Büyüyoruz

Fabrika ortaklarından Dursun Ali Küçükosman, Yozgat Organize Sanayi Bölgesi'nin teşvik ve fırsatlarının fabrikayı Yozgat'a getirmelerinde büyük pay sahibi olduğunu söyleyerek, "6 yıl önce fabrikamızı Tuncelili olan ortağım Serdar Saman Bey ile birlikte Yozgat'a kurmaya karar verdik. Kendi memleketimiz olan Trabzon ve Tunceli'ye değil, bize her türlü kolaylığı sağlayan Yozgat'a gelerek faaliyetlerimize başladık. Biz artık Yozgatlı olduk. Yozgat'ta kazanıyor ve bu kazancımızı Yozgatlılarla paylaşıyoruz" ifadelerini kullandı. "Personelimiz iş güvenliği standartlarına uygun atölyelerde, tek vardiya halinde, haftada 45 saat çalışıyor. Fabrikalarımızda tekstil mühendisi arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlarımız Ar-Ge çalışması yürütüyor ve etüt sistemi ile iş takibi yapıyor. Almış olduğumuz kalite sertifikaları sayesinde Zara, Mango, H&M gibi dünya markası firmalara fason üretim yapıyoruz" diyor.

Çalışacak Eleman Arıyoruz

Yozgat'ta yaşadıkları en büyük sorunun vasıflı eleman bulamamak olduğunu ifade eden Dursun Ali Küçükosman "Tesisimizde dünyanın en büyük markaları için üretim yapıyoruz. Sektörde sürekli artan bir talep olmasına rağmen eleman yetersizliği nedeniyle büyük sıkıntı yaşıyoruz. 140 olan çalışan sayımızı 200'lere çıkarmak istiyoruz. İş bulmamaktan yakınan Yozgatlı vatandaşlarımıza iş var diyoruz. Maalesef insanlarımız işi beğenmiyor, kahvehanelerde zamanlarını öldürüyorlar. Bizler çalışanlarımıza en iyi imkanı sunmakla vazifeliyiz. Maaşlarını gününde mutlaka veriyoruz, sigortasız eleman kesinlikle çalıştırmıyoruz. Büyümenin çalışanlarımızla birlikte gerçekleşeceğine inanıyoruz. İlkelerimizi bu inanç çerçevesinde çizdik" dedi.

Yapılan işlemlerin evde örgü örmeyi bilen her kadın tarafından yapılabilir olduğunu ve el işi becerisi nedeniyle özellikle kadın personele ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Küçükosman, çalışma koşulları açısından Yozgat'ın en iyi tesislerinden birisi olduklarını söyledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi İspanya Trabzon Yozgat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title