Haberler

Zika Virüsü, Brezilya'nın Gelecek Neslini Tehdit Ediyor

Güncelleme:

Brezilya'da doktorlar, Zika virüsünden korunmaları için annelere hamilelik planlarını ertelemeleri tavsiyesinde bulundu. Virüs, bebeklerde beynin yetersiz gelişimine yol açabiliyor.

Brezilyalı sağlık yetkilileri bugünlerde ülkenin kuzeydoğusunda yaşayan Brezilyalılara alışılmadık bir tavsiyede bulunuyor: Hamile kalmayın. Brezilyalı sağlık yetkilileri, bu tavsiyeyi yeni doğan mikrosefalisinde sivrisineklerde doğan bir Zika virüsün bulunmasının ardından yaptı. Zika virüsü, beynin yetersiz gelişimine yol açabilen nörolojik bir bozukluk.

"HAMİLELİK PLANLARINIZI ERTELEYİN"

Brezilya'daki Oswaldo Cruz Hastanesi'nden pediyatrik enfektiyoloji konusunda uzman doktorlardan Angela Rocha, CNN'e "Çok kişisel bir karar. Ama bu belirsizlik ortamında anne babalara hamilelik planlarını ertelemelerini öneriyoruz." dedi.

29 BEBEK ÖLÜMÜ SORUŞTURULUYOR

Brezilya'da 20 eyalette bu yıl 2 bin 400'ün üzerinde şüpheli mikrosefali vakası kaydedildi. Geçen yıl bu sayı 147'ydi. Doktorlar, bununla alakalı 29 bebek ölümünü soruşturuyor.

İLK KEZ UGANDA'DA GÖRÜLDÜ

Zika virüsü ilk kez 1940'lerde Uganda'da keşfedildi ve o tarihten beri Afrika'nın bazı bölgelerinde bir endemi haline geldi. Kuzey Pasifik ile Asya'nın bazı bölgelerine ve yakın geçmişte de Latin Amerika'ya sıçradı.

Kaynak: Cnn.com, Shasta Darlington.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Cnn Sağlık Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500

Yorumlar (9)

gercek:

hic birsey koyun beyninden daha kotu olamaz :))))))

6
8
yanıtYanıtla
VAY ETEKLİ HAİN:

ETEKLİ KADAR UCUBESİ HİÇBİRYERDE BULUNMAZ

yanıt3
yanıt3
gercek:

koyun beyninden iyidir ;)))))))))

4
9
yanıtYanıtla
EN BETERİ ALKOLİKLER:

ALKOLİK HEPSİNDEN BETER

yanıt1
yanıt0
BATI ARTIK BİYOLOJİK KATLİYAM YAPIYOR:

BU TÜR SALGINLARIN TÜMÜ , NEBİÇİM TESADÜFSE YA AFRİKAYI , YA GÜNEY AMERİKAYI KIRIP GEÇİRİYOR. . . . . . . . . . BİZDE DE KENE VİRÜSÜ SALDILAR. . . . . . . . . . . . . . NE HİKMETSE BATI ÜLKELERİNE HİÇBİR VÜRÜS BULAŞMIYOR. . . . . . . . . . . . BATILI ÜLKELER ARTIK SİNSİ KATLİYAMLARINI VİRÜSLERLE YAPIYOR.

8
1
yanıtYanıtla
Dayı:

Zika virüsü bizdede var bi kaç tane televizyonlarda insanların beyninin gelişmesini engelliyor soy ismi hatipoğlu gibi bişeydi ama hatırlamıyorum şu an

1
3
yanıtYanıtla
ÖZ DEMOKRAT VATANDAŞ:

YOK , BİZDEKİ VİRÜS TAŞIYANLARIN HEPSİNİN İSMİ DEMOKRAT ALKOLİK , ETEKLİ. ÇARPIK ZİHNİYETLİ DAYI.

yanıt4
yanıt2
BaskaTurkiyeYok:

insanoglunun bilmedigi bir cok hastalik var yada ilerde cikicak hatta bir bulgar kör bir medyum.vardi.onun kehanetine gore insanlari saatler icinde yaslandiracak bir hastalik cikacak ilerde demisdi

0
0
yanıtYanıtla
Tırrek:

Brezilyalılar gelin türkiyede doğurun. Sıkıntı olmaz. Sadece her doğum için 1000 euro ödemeniz yeterlidir. Pazarlık atarız sorun değil.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title