Haberler

Zamanlama Manidar! Obama Küba'dayken Castro'nun Fotoğrafları Ortaya Çıktı

Güncelleme:

ABD Başkanı Barack Obama, tarihi Küba ziyaretini sürdürürken 10 ABD başkanı eskiten Küba'nın efsane lideri Fidel Castro'nun tekerlekli sandalyedeki fotoğrafları ortaya çıktı.

HABERLER.com / 1959 yılındaki Küba devriminden sonra adayı ziyaret eden ilk ABD Başkanı olan Barack Obama, eski iki ezeli düşman arasındaki ilişkileri derinleştirme imkanlarını görüşmek üzere Devlet Başkanı Raul Castro ile bir araya geliyor.

TARİHİ ZİYARET

ABD Başkanı Barack Obama, Havana'ya inerek tarihi bir adım attı. Küba lideri Raul Castro'nun havalimanında olmaması dikkat çekti. Obama, 88 yıldır Küba'yı ziyaret eden ilk ABD Başkanı oldu. Küba bu tarihi ziyarete ev sahipliği yaparken Venezuella devlet başkanı Maduro, tekerlekli sandalyeye mahkum olan Fidel Castro'nun fotoğrafları yayınladı. ABD basını bu hareketi Obama'nın görüşmeyeceği Castro'dan ABD liderine "Beni unutma" mesajı olarak yorumladı.


CASTRO FOTOĞRAFLARI YAYINLANDI

Obama ziyaretinin ilk gününde tekerlekli sandalyeye mahkum olan Fidel Castro'nun Venezuella devlet başkanı Nicolas Maduro ile çekilmiş fotoğrafları ortaya çıktı. Raul Castro ile temaslarda bulunan Maduro, başkent Havana'da Küba devriminin lideri Fidel Castro ile yaptığı görüşmenin fotoğraflarını tam Obama Küba'ya indiği gün yayınladı.


"ÇOK YAŞA FİDEL"

Fotoğrafları Facebook hesabından paylaşan Maduro, "(Mart 2013'te hayatını kaybeden Venezüella lideri) Hugo Chavez'in siyasi babalarından birinin bilgeliğinin gelişmesine katkıda bulunmak bir ayrıcalık. Ettiğimiz sohbette zaferin yolundan gitmemiz gerektiğini tekrarladık. Özellikle ben, Amerika ve dünya halkının iyiliği için bu sevgi ve mücadele mirasının devam ettirilmesinde büyük sorumluluğum olduğumu düşünüyorum. Çok yaşa Fidel! Çok yaşa Chavez! Çok yaşa Venezüella, Küba ve tüm dünya halkları!" ifadelerini kullandı.

CASTRO'YLA GÖRÜŞMEYECEK

88 yıl sonra Küba'yı ziyaret eden ilk ABD'li Başkan olan Obama, Raul Castro ve rejime kaşı olan muhalifler ile görüşecek. Ancak Obama, eski Küba lideri Fidel Castro'yu ziyaret etmeyecek.


ABD Başkanı Obama, Küba'ya 88 yıl sonra bir ilk niteliğindeki ziyaretine ABD Büyükelçiliği ziyareti ve şehir turuyla başladı.

"BENİ UNUTMA" MESAJI

ABD basını Castro'nun Venezualla devlet başkanı ile iki ülke arasındaki anlaşma ve işbirliğinin genişletilmesi için yapılan toplantıda çekilmiş fotoğraflarının yayınlanmasını Castro'dan Obama'ya "beni unutma mesajı" olarak yorumladı.

10 ABD BAŞKANI ESKİTEN EFSANE LİDER

Yaklaşık yarım yüzyıldır Küba'nın liderliğini yapan Fidel Castro, ABD'nin "dibinde" komünist bir devlet kurdu, 10 ABD başkanının devirme girişimlerini boşa çıkardı. Castro, D.David Eisenhower, John F. Kennedy, Lyndon Johnson, Richard Nixon, Gerald Ford, Jimmy Carter, Ronald Reagan, George Bush, Bill Clinton, George W. Bush, Barack Obama olmak üzere 10 ABD başkanı eskitti.


KÜBA'NIN İKİ İSTEĞİ VAR

Castro, Amerikan ticari ambargosunun kaldırılmasını ve 1903 yılından beri ABD tarafından kullanılan Guantanamo askeri üssünün iade edilmesini istiyor.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Barack Obama Raul Castro Küba Dünya Haberler

500

Yorumlar (2)

işin aslı:

Devrimle ilgili bilmedikleriniz. Devrim başarılı olup sistem uygulanmaya başlandığında Castro Che ile önceden anlaştığı şeyleri yapmamaya başlıyor. Dinin tamamen ortadan kaldırılmasını istiyor Che ve diğer devrimciler. Castro olmaz diyor çünkü Castro Ateist değil. Bunun için CHe ve destekçileri yavaş yavaş devrimden el çekiyor gidiyorlar. Che koyu bir Ateistti. Dinin her türlüsünün yok edilmesi için mücadele etti. Dindar Yobaz Amerika tarafından Bolivyada parayla kalleşlikle öldürüldü.

4
6
yanıtYanıtla
OZAN BEYAZ:

CHE Yİ ABD YE SATAN SENSİN , , BAK ALLAH CC SENİN CANINI BİLE ALMIYO TEKERLEKLİ SANDALYELERDE DAHA COKK CEKECEKSİN

1
4
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title