Haberler

Yunanistan'dan Doğu Akdeniz'de gerginliği artıracak iki hamle! Mısır'la imzalanan anlaşma onaylandı, yeni Navtex yayınlandı

Güncelleme:

Yunanistan Parlamentosu, Mısır ile imzalanan Doğu Akdeniz'deki deniz yetki alanları sınırlandırma anlaşmasını onayladı. Ayrıca Atina hükümeti, Türkiye'nin ilan ettiği Navtex'e karşılık olarak bir Navtex yayımladı.

Atina yönetiminin Mısır ile yaptığı deniz yetki alanlarını sınırlandırma anlaşması, 178 "evet", 26 "hayır" ve 81 "çekimser" oyla parlamentoda kabul edildi. Öte yandan Yunan hükümeti, Türkiye'nin Akdeniz'de atış eğitimi için ilan ettiği Navtex'e karşılık olarak yeni bir Navtex yayımladı.

Parlamentoda yapılan açık oylamada, iktidardaki Yeni Demokrasi Partisi ve Değişim Hareketi Partisi anlaşmaya "evet" oyu verirken, Yunanistan Komünist Partisi, Yunan Çözümü Partisi ve Mera25 Partisi "hayır" oyu kullandı. Ana muhalefet partisi Syriza ise Mısır ile yapılan anlaşmaya "çekimser" oy verdi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında gruplar halinde yapılan oylamaya 15 milletvekili katılmadı.

YUNANİSTAN'DAN YENİ NAVTEX İLANI

Yunan basınının aktardığına göre, Atina, Türkiye'nin Oruç Reis gemisinin, sismik çalışma yürüteceği alan için ilan ettiği Nevtex'e karşılık, Girit Adası'ndaki Kandiye Navtex istasyonunun aynı şekilde karşılık vereceğini duyurdu.

Yunanistan'ın Navtex ilanında, "yetkili olmayan istasyonun, yetkisiz ve yasa dışı faaliyet için yaptığı yayının, Yunan karasularıyla çakıştığı" iddia edildi ve "bütün denizcilere Türkiye'nin ilan ettiği Navtex'i tanımamaları ve burada yetkili olarak Navtex mesajı ilan edecek tek kurumun Kandiye istasyonu olduğu" ileri sürüldü.

"TÜRKİYE İÇİN YOK HÜKMÜNDEDİR"

Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan ile Mısır arasındaki MEB anlaşmasına ilişkin, "İmzalandığı açıklanan sözde deniz yetki alanları sınırlandırma anlaşması, Türkiye için yok hükmündedir. Bu anlayışımız, sahada ve masada ortaya konacaktır." açıklamasında bulunmuştu.

Kahire ile Atina yönetimleri arasında imzalanan sözde anlaşma, 18 Ağustos'ta Mısır Meclis Anayasa ve Yasama Komisyonu tarafından onaylanmıştı.

Bu anlaşmalar, geçen hafta oylama öncesi komisyonların incelemesi için Yunan Parlamentosuna sunulmuştu. Yunanistan Parlamentosu, İtalya ile İyon Denizi için imzalanan MEB anlaşmasını dün onaylamıştı.

Kaynak: AA / Dünya

Doğu Akdeniz Yunanistan Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (32)

Efeler43:

Tiyatro tiyatro tiyatro.... Vuracaksak vuralım artık ne bu haftalardır gündem konusu oldu elin yunanı! Biz Türkiye olarak yunanı susturamıyorsak vay halimize.

37
20
yanıtYanıtla
awdkjlalwkjd:

Bunlar harbi fena kaşınıyor, bir tane füze atsak çil yavrusu gibi dağılacak tüm devletler haberi yok bu yunanistanın :D Karşımıza çıkmaya bir tarafları yemeyenler bunları üstümüze sürmeye kalkıyor şaka gibi.

37
13
yanıtYanıtla
momi:

Hayvan illaki dayak yiyecek.

27
5
yanıtYanıtla
Hüdaverdi:

Düşmanı küçümsemenin sonu hüsrandır. Yunanistan hava kuvvetleri sayısal olarak bizden az olmasına rağmen çok az da değildir. Bİr baskın saldırıya hazırlıksız yakalanırsak hiç iyi olmaz. Türkiyenin en büyük hatası Küba füze krizi döneminde hiçbir uluslararası baskya maruz kalmadan nükleer silah geliştirme hakkını elde etmişken fırsattan faydalanmayıp ABD den nükleer koruma talep etmek olmuştur. Olayla alakası olmayan Fransa krizden sonra güvenliğini gerekçe göstererek nükleer silah geliştirmiştir.

20
7
yanıtYanıtla
yavuz:

Nukleer bomba mi aticagiz mantikli bir sey yaz turk ordusu envanter olarak her alanda cok daha iyi önce arastir sonra yaz

yanıt0
yanıt1
faruk:

yunan avrupanın köpegi boşuna havlıyorsun seningibilerini çok gördük sonra bogulan sen olursun seni kurtaranda olmaz

17
6
yanıtYanıtla
Hekimoğlu:

Yarım kalan işimizi tamamlasak. Önce kıbrısın tamamı sonra adalar sonra Yunanistan, sonra tüm avrupa. . Kızıl elma.

14
7
yanıtYanıtla
ÇOK BİLMİŞ KIZ ASLI:

HEEE. . . BENDE YEDİM!!! EKONOMİ BERBAT TL HERGÜN ERİYOR DOLAR ENFLASYON İŞSİZLİK ALMIŞ BAŞINI GİDİYOR TUTA BİLENE AŞK OLSUN. O KADAR ÇOK DIŞ BORCUMUZ VARKİ ARTIK ÖDEYEMEYİZ DİYE KİMSE DAHA FAZLASINI VERMİYOR ÜLKE BATIYOR SATACAK BİŞEY KALMADI BU YUNAN HABERLERİ SADECE VE SADECE CAHİL KESMİN GAZINI ALIR. AMA MALASEF BU CAHİL TAYFA YÜZDE 50 Yİ BULUYOR BENİM ARTIK BU ÜLKEDEN UMUDUM KALMADI NASIL ÇEKER GİDERİM NEREYE GİDEYİM NASIL OTURMA İZNİ VATANDAŞLIK ALIRIM DİYE DÜŞÜNÜYORUM.

7
12
yanıtYanıtla
Onur:

Cehenneme kadar yolun var Gidip de dönme inşallah

yanıt5
yanıt4
hakan:

Millette deli gibi para her yer dolu plajlarda sahillerde yer yok sen hayatin cok disinda kalmisin belli calismiyorsunda kafede oturmaktan calismiyana hic bir yerde para yok hayat kural bu

yanıt1
yanıt2
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title