Haberler

Yunan Dışişleri Bakanı Dendias'tan gerilimi tırmandıracak sözler: Yasa dışı Türk işgalinin sona ermesi için her zaman Kıbrıs'ın yanındayız

Güncelleme:

Yunan Dışişleri Bakanı Nicos Dendias'tan Türkiye'ye karşı bir kez daha tehdit diline başvurdu. Dendias, ''Kıbrıs Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının yıl dönümünü ve özgürlük için hayatlarını veren Kıbrıs Helenizmi kahramanlarının anısını saygıyla anıyoruz. Yasadışı Türk işgalinin sona ermesi için her zaman Kıbrıs'ın yanındayız'' ifadelerini kullandı.

Türkiye ve Yunanistan arasında gerilim günden güne artıyor. Yunanistan'ın her geçen gün Ege'de yaptığı tacizler tansiyonunun daha da artmasına sebep oluyor. Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias'ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile Türkiye'yi tehdit etti.

''TÜRK İŞGALİNİN SONA ERMESİ KIBRIS'IN YANINDAYIZ''

Dendias 1 Ekim sözde Kıbrıs Cumhuriyeti'nin kuruluşuna ilişkin yaptığı açıklamada,' 'Kıbrıs Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının yıl dönümünü ve özgürlük için hayatlarını veren Kıbrıs Helenizmi kahramanlarının anısını saygıyla anıyoruz. Yasa dışı Türk işgalinin sona ermesi için her zaman Kıbrıs'ın yanındayız'' ifadelerini kullandı.

Yunan Dışişleri Bakanı Dendias: Yasa dışı Türk işgalinin sona ermesi için her zaman Kıbrıs'ın yanındayız.

1 EKİM'DE NE OLDU?

1 Ekim Rum yönetiminin, iki eşit-egemen halkın kurucu ortaklığına dayalı fonksiyonel federatif Cumhuriyeti kabul etmemesinden dolayı uydurulan bir tarihtir. Rum yönetimi, iki eşit halkın ortaklığına dayalı Kıbrıs Cumhuriyeti'ni akıllardan silmek, o cumhuriyette Türk halkının eşit-egemen kurucu ortak olduğu gerçeğini gizlemek için 1963'den sonra aldığı bir kararla kuruluş gününü 1 Ekim olarak değiştirmiştir.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yunanistan Haberler

500

Yorumlar (3)

Necati Sahin:

Bu dangalak sıyırmış herhalde.

27
4
yanıtYanıtla
Mehmet Er:

Yunanistan baya bi kaşınıyor kasıyacaz sizi az kaldı

24
3
yanıtYanıtla
Sevda Gül :

Pislik

15
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title