Haberler

Almanya'da 4 Türkün can verdiği yangın kundaklama sonucu çıkmış

Güncelleme:

Almanya'nın Solingen kentinde 4 katlı binada çıkan ve Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı olan aynı aileden 4 kişi hayatını kaybetti. Yangınla ilgili savcılığın hazırladığı ön raporda, olayın kundaklama sonucu meydana geldiği bildirildi.

Almanya'nın Solingen kentinde 4 katlı binada çıkan ve Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı olan aynı aileden 4 kişinin hayatını kaybettiği yangınla ilgili savcılığın hazırladığı ön raporda, olayın kundaklama sonucu meydana geldiği bildirildi. Wuppertal Savcılığı tarafından yapılan açıklamaya göre, incelemenin ardından hazırlanan ön raporda yangının kundaklama sonucu çıktığı belirtildi.

Yine Solingen yine kundaklama! 4 Türk vatandaşı yanarak hayatını kaybetti

YANGIN MERDİVEN BOŞLUĞUNDA BAŞLADI

Bilirkişi raporuna göre, 24 Mart'ı 25 Mart'a bağlayan gece medyana gelen yangın eski binanın merdiven boşluğunda başladı. Yangın baca etkisiyle 5 dakika içinde çatıya sıçradı. Ahşap merdiven boşluğunda bazı kalıntıların bulunduğu, bu kanıtlara göre yangının kasten kundaklama sonucu çıkarıldığı sonucuna varıldığı belirtildi.

Yine Solingen yine kundaklama! 4 Türk vatandaşı yanarak hayatını kaybetti

TERÖR ÖRGÜTÜ PKK ÜYELERİ Mİ GERÇEKLEŞTİRDİ?

Wuppertal Savcısı Heribert Kaune-Gebhardt, yaptığı açıklamada, ellerinde olayla ilgili yabancı düşmanlığı saiki olduğunu gösteren bir kanıt bulunmadığını iddia etti. Savcılıktan yapılan bu açıklama kundaklamayı Neonazilerin dışında terör örgütü PKK üyelerinin gerçekleştirmiş olabilme ihtimalini de akıllara getirdi.

Yine Solingen yine kundaklama! 4 Türk vatandaşı yanarak hayatını kaybetti

KONSOLOSLUK AÇIKLAMA YAPTI

Türkiye'nin Düsseldorf Başkonsolosluğunca X sosyal medya platformundan yapılan açıklamada, yangının mahiyetinin bir an önce soruşturularak açıklığa kavuşturulması istendi. Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Solingen'de yaşadıkları apartmanda dün sabaha karşı çıkan yangında hayatını kaybeden Bulgaristan Türkü soydaşlarımıza Allah'tan rahmet, acılı yakınlarına başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz. Söz konusu yangının mahiyetinin bir an evvel soruşturularak açıklığa kavuşturulmasını önemle temenni ediyoruz. Bu kapsamda Başkonsolosluğumuz ilgili makamlarla temasta kalmaya devam edecektir."

Yine Solingen yine kundaklama! 4 Türk vatandaşı yanarak hayatını kaybetti

SOLİNGEN FACİASI

Solingen Faciası 29 Mayıs 1993 tarihinde Almanya'nın Solingen şehrinde, Türk kökenli Durmuş ve Mevlüde Genç çiftinin müstakil evinin neonaziler tarafından kundaklanması sonucu aileden beş kişinin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan saldırıdır. Solingen'de 29 Mayıs 1993 tarihinde meydana gelen saldırıda, dört aşırı sağcı Alman, Genç ailesinin evini kundaklamış, olayda ailenin beş bireyi hayatını kaybetmişti.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Dünya

Bulgaristan Solingen Almanya Güvenlik Hukuk 3.Sayfa Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (11)

Grill Buy:

Birşey olmaz türkiyede hergün ölüyoz

18
137
yanıtYanıtla
Snn Aksu:

Ölüler konuşmaz madem ölüsün kes sesini

yanıt156
yanıt17
Slappingnoob:

Grill Buy hakli!

yanıt1
yanıt2
Mustafa Cesur:

Allah rahmet eylesin

33
2
yanıtYanıtla
Son Yörük:

Avrupada yaşayan Türkler çoğu normal vizeyle oturuyor aileleri var düzenlerini kurmuşlar deport yemek istemedikleri için fazla bulaşmıyorlar bu olaylara.Ama orada yaşayan pkk cılar çoğu zaten burdan korkup kaçmış gitmiş iltica etmişler oraya buyuzden farketmiyor herturlu taşkınlık yapabiliyor bu ülkenin insanı sabırlıdır bir gün o sabr tükenirse kaçacaklari bir delikte bulamazlar.Hamam böceği gibi ezeriz gelin buraya burada yapın hainler fistan giydiririz size yabanci değilsiniz öyle şeylere.

14
3
yanıtYanıtla
kagan soylu:

Nazilerin tek bildiği kundaklama, Mit derhal organize etsin beş tane büyük baş nazi yok edilsin, oradaki Türkler gelecek yüzyılda çok önemli büyükler iyice düşünüp tartın nazilere çok ama çok büyük bir ders verin

8
2
yanıtYanıtla
Hacer Kalkan Bayram:

Maşallah Teşkilat filminin izleme dozajını Çok kaçırmışsın Almanyadaki konsolaslar ne ölümüze ne dirimize faydası var boş boş maaş aladursunlar

yanıt5
yanıt2
Atacan Tuğtekin:

tabiki şehirdeki teröristler yaptı şüpheniz olmasın artık yeter ya icerde dışarda bu kansızlarla ugraşiyoruz birde ekomomik kriz hep beraber yok edin Türk milletini !!

3
2
yanıtYanıtla
Murat Vural:

Bu olayın arkasında eminimki ya PKK sempatizanları veya yahudi fanatik gruplar çıkacaktır

2
1
yanıtYanıtla
Mustafa Samet Cetin:

2009-serap eser (17) 2024- Oğuz Erge... Aradaki zamanda yüzlerce ırkçı PKK HDP dem saldırganları....

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title