Haberler

Wagner savaşçıları Rostov sokaklarında, halk ise tepkili! Ukrayna Ordusu tetikte

Güncelleme:

Wagner, Ukrayna savaşında kritik öneme sahip Rostov bölgesindeki birçok noktaya zırhlı araçlarını konuşlandırdı. Rostov sokaklarına çıkan sivillerden bazıları ise Wagner savaşçılarına tepki gösterdi. Rusya'nın Ukrayna'yı topyekun işgal ettiği günden beri önemli bir rol oynayan şehir Ukrayna Ordusu'nun işini kolaylaştırabilir.

İsyan başlatan Rus paralı asker grubu Wagner, Ukrayna savaşında kritik öneme sahip Rostov bölgesindeki birçok noktaya zırhlı araçlarını konuşlandırdı. Bazı siviller tepki gösterirken uzmanlar Ukrayna Ordusu'nun önlerinde bomboş bir alan bulması halinde ilerleyebileceklerini öngörüyorlar.

Rus paralı asker grubu Wagner'in lideri Evgeny Prigojin'in Rus ordusuna karşı başlattığı isyan devam ediyor. Wagner savaşçılarının Ukrayna savaşında operasyon yürüten Rusya Güney Askeri Bölge Komutanlığına ait karargahın bulunduğu Rostov bölgesindeki hareketliliği sürüyor. Bölgede yer alan Rostov-on-Don kentinde Rus ordusuna karşı çatışma hazırlığı içerisinde olduğu görülen Wagner savaşçıları, cadde ve sokaklara zırhlı araçlar konuşlandırdı. Güney Askeri Bölge Komutanlığı karargah binasını kuşatan Wagner savaşçılarının diğer bazı kamu binalarında da kontrol sağladığı belirtildi. Rus ordusuna ait onlarca aracın ise Rostov'a doğru ilerlediği aktarılıyor.

Wagner savaşçıları Rostov sokaklarında, halk ise tepkili! Ukrayna Ordusu tetikte

HALK TEPKİLİ

Rostov sokaklarına çıkan sivillerden bazıları ise Wagner savaşçılarına tepki gösterdi. Bisikletiyle Wagner savaşçılarının yanına gelen bir sivil, "Senin de bir vicdanın var. Anavatanın savunucusu musunuz, değil misiniz? Savunucuysanız neden burada ortalığı karıştırıyorsunuz" dedi.

EVLERİNİ TERK EDİYORLAR

Rostov'daki bazı siviller ise Rus ordusu ile Wagner arasındaki yaşanabilecek çatışmalardan kaçınmak için evlerini terk etmeye başladı. M-4 karayolunda uzun kuyruklar oluştu. Rusya Acil Durumlar Bakanlığı trafikte kalan sivillere su ulaştırdı. Yapılan açıklamada, "Rusya Acil Durumlar Bakanlığı'nın Rostov birimleri yollarda acil yardım desteği sağlıyor. Ekipler şuanda Kamensk-Shakhtinsky bölgesinde ve Millerovsky yönünde çalışma sürdürüyor. Trafik yoğunluğunun oluştuğu bölgelere şişeler halinde içme suyu ve 3 su tankeri gönderildi" ifadeleri kullanıldı. Zorunlu olmadıkça yola çıkılmaması uyarısı yapılarak, "İtfaiye ve operasyonel kurtarma ekiplerinden oluşan 5 ekip, gerginlik olan bölgelerdeki durumu yakından takip ediyor ve gerektiğinde yardım ulaştırıyor. Bölgenin acil müdahale uzmanları bölge sakinlerinden gerekli olmadıkça kritik öneme sahip yollara çıkmamasını tavsiye ediyor" denildi.

Wagner savaşçıları Rostov sokaklarında, halk ise tepkili! Ukrayna Ordusu tetikte

ŞUBAT 2022'DEN BU YANA ÖNEMLİ BİR ROL OYNUYOR

Rostov, Rusya'nın Ukrayna'yı topyekun işgal ettiği Şubat 2022'den bu yana önemli bir rol oynuyor. Ukrayna sınırına yakın, bir milyon nüfuslu kentte Rusya'nın Güney bölgesi karargahı yer alıyor. Rus birlikleri Ukrayna'ya gönderilmeden önce bir süre bu kentte tutuluyor. Bölgesel başkent aynı zamanda silah ve yakıt sevkiyatında da önemli bir lojistik nokta.

Wagner savaşçıları Rostov sokaklarında, halk ise tepkili! Ukrayna Ordusu tetikte

"UKRAYNA ORDUSU'NUN İLERLEMESİ KOLAYLAŞIR"

Uluslararası İlişkiler Uzmanı Dr. Kaya, Rostov'un Rusya'nın Ukrayna savaşını temel anlamda yönettiği yer olduğunu ifade eden Kaya, çeşitli askeri üslerin burada bulunduğunu kaydederek, "Eğer ilk cephe yarılırsa Ukrayna ordusu karşısında bomboş bir saha bulacak ve ilerlemeleri kolaylaşacak. Bununla birlikte Rusya'nın bölgedeki güçlerini domine etmesi, çatışmayı aktif olarak sürdürmesi biraz daha zorlaşacak. Bu noktada bu durum Rusya'da özellikle Ukrayna savaşında önemli bir zafiyet demek. Rus ordusu psikolojik olarak baskı altında. Çünkü sizin bir sürece kadar beraber mücadele ettiğiniz, sahalarda çalıştığınız kişiler size karşı durumda. Bu da Rus ordusunu önemli baskıya sokuyor ve Ukrayna savaşında önemli bir gerileme yaşamalarını söylemek mümkün" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Ukrayna Wagner Rostov Rusya Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title