Haberler

Rusya'da isyan başlatan Wagner, Rostov şehrini kuşattı: Şoygu gelene kadar buradayız, Moskova'ya gideceğiz

Güncelleme:

Rusya'nın kamplarını vurduğunu öne sürdükten sonra isyana kalkışan güvenlik şirketi Wagner, savaş alanından ayrılıp Rus topraklarına girdi. Prigojin'in idaresindeki Wagner grubu, Rostov'daki Rus Güney Askeri Bölge Karargah binasını kuşattı. Prigojin "Rostov'daki tüm askeri alanlar kontrol altında. Biz Savunma Bakanı Şoygu'yu buraya istiyoruz. Onlar gelene kadar burada olacağız. Rostov'u bloke edeceğiz ve Moskova'ya gideceğiz." dedi.

Rusya'nın paralı ordusu Wagner ile ordu arasında ipler koptu. Wagner ordu tarafından kamplarının vurulduğunu öne sürdükten sonra Ukrayna topraklarından Rusya'ya geçtiğini duyurdu. Rostov-Na-Donu'daki Rus Güney Askeri Bölge Karargah binasını kuşatan Wagner savaşçıları, binanın kapı ve pencerelerine ağır silahlar yerleştirdi. Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin, Rus Savunma Bakanı Sergey Şoygu'ya meydan okuyarak "Şoygu'yu buraya istiyoruz. Gelene kadar burada olacağız. Rostov'u bloke edeceğiz ve Moskova'ya gideceğiz." ifadelerini kullandı.

AĞIR SİLAHLARI VAR

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Wagner savaşçılarının zırhlı araçlarla, tanklarla Rus Güney Askeri Bölge Karargah binası çevresinde konuşlandığı görülüyor. Wagner savaşçıları Rus Savunma Bakanlığına bağlı binanın kapı ve pencerelerini gören yerlere ağır silahlar yerleştirdi. Rostov-Na-Donu sokaklarında kritik noktaları kontrol etmeye çalışan Wagner grubu üyelerinin hareketliliği görülüyor.

Rusya'da isyan başlatan Wagner, Rostov şehrini kuşattı: Şoygu gelene kadar buradayız, Moskova'ya gideceğiz

"ŞOYGU BURAYA GELECEK"

Rus Güney Askeri Bölge Karargahı önünde askeri yetkililerle tokalaştığı görülen Wagner'in Kurucusu Prigojin, "Bir kez daha söylüyorum. Biz Şoygu'yu ve Genelkurmay Başkanı'nı buraya istiyoruz. Onlar gelene kadar burada olacağız. Rostov'u bloke edeceğiz ve Moskova'ya gideceğiz." ifadelerini kullandı.

Prigojin, Telegram kanalından paylaştığı görüntüde, "Karargahta bulunuyoruz. Rostov'da askeri havaalanı dahil askeri tesisler de kontrolümüzde bulunuyor. Karargah çalışıyor." dedi.

Wagner Grubu, Rus Askeri Bölge Karargahını Kuşattı

"CEPHEDEKİ DURUM BİZİM YÜZÜMÜZDEN BOZULMADI"

Genelkurmay başkanının karargahtan kaçtığını iddia eden Prigojin, şöyle devam etti: "Sorun yok. Her şey kontrol altında. Hava Kuvvetlerinin bize değil, Ukraynalılara saldırması için uğraşıyoruz. Wagner'in cephede orduya engel yarattığı haberlerini dinlemeyin. Cephedeki durum bizim yüzümüzden bozulmadı. Buraya geldiğimizde birçok şeyi bir kez daha doğruladık. Birçok toprak kaybedildi. Ölen Rus asker sayısı, üstlere bildirilenlerden 3-4 kat daha fazladır. Bazı günlerde 1000'e kadar asker kaybı yaşanıyor."

Wagner Grubu, Rus Askeri Bölge Karargahını Kuşattı

Diğer yandan Rostov Bölge Valisi Vasiliy Golubev, bölgede hafta sonu için planlanan tüm kitlesel etkinliklerin iptal edilmesine karar verildiğini bildirdi. Golubev ayrıca, Rostov'dan Taganrog ve kuzey güzergahında geçici trafik kısıtlamalarının uygulandığını bildirdi.

Kaynak: AA / Dünya

Moskova Wagner Rostov Rusya Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (20)

RahimCalis:

Eğer rusya zayıflarsa akbaba olan amerika üstüne çöker rusya düşerse sıradaki ülkemiz olabilir ondan ötürü amerikaya güven olmaz dostumuz putine sahip çıkmak icab eder gene amerika oyunlarıyla bir ülke daha karıştı amerikaya acilen kapıları kapatmamız icab eder müslümanların müslümanlardan başka dostu yoktur

206
93
yanıtYanıtla
Vedat Gormez:

Aynen katılıyorum rusya düşerse türkiye yi ikiye bölmek putin salakmıda buzamana kdar ellemedigi ukranraya ya svas açtı amerika orya üst kurup rusya ve sonra türkiye cumhuriyeti

yanıt1
yanıt0
Ahmet Say:

Putin Erdoğan gibi güçlü bir lider değil Putin yaşlandi artık biz Lübnan'da katarda suriyede Yunanistan'da Afganistan'da korku salarken Rusya Ukrayna'ya başa cikamiyor dünya lideri olmak başka birşey

57
216
yanıtYanıtla
Ceylan Altuntas:

??????????????çok komiksin laf ile pilav pişerse deniz kadar yağ bende keşke yalan konuşan insanların burunları uzasaydi şimdi senin burnun kilometrelerce uzanmisti??????

yanıt67
yanıt12
Cengiz Demirağ:

Seni gidi seni, Cem Yılmaz'ın koltuğunda gözün var sanırım.

yanıt15
yanıt0
Musti40 :

Askeriye ve askeri ekipmanlar olarak TCye 1500basar Rus, fakat Putinin Ukrayna hezimeti halkının gözünde onu küçülttü

yanıt11
yanıt0
oğuz şengül:

yav neyi başa çıkamıyor amma boş yaptınız putin neler yaptı bilmiyorsun konuşuyorsun istese sert savaşacak olsa 2 günde alır ukraynayı neyin kafasını yaşıyorsunuz yav

yanıt17
yanıt3
mesut ünlüsoy:

Ne yiyip içiyorsanız banada verin benim de kafam güzelleşsin.

yanıt0
yanıt0
ŞÜKÜR KANBUR:

Putin in zayıflaması, bölge istikrarı için olumsuz olur. Bu da bizim istemeyeceğimiz sonuçlara sebep olur.

82
32
yanıtYanıtla
Ahmet Say:

Türk kardeşlerimiz özgür olur ve turan gelsin

yanıt6
yanıt6
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title