Haberler

Vatikan'ın Üç Numarası Kardinal Pell Cinsel istismardan yargılanacak

Güncelleme:

Vatikan'ın en önemli üçüncü ismi olan ve Ekonomi Bakanı'na eş değer pozisyonda bulunan Kardinal Pell 1970'li yıllarda görev yaptığı Katolik kilisesinde çocuklara cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanacak.

Vatikan'da Ekonomi Bakanlığı'na eşdeğer bir pozisyondayken hakkındaki cinsel taciz suçlamaları nedeniyle Papa tarafından "izne çıkarılan" Avustralyalı Kardinal George Pell hakkında dava açılmasına karar verildi.

CİNSEL TACİZ SUÇU

Katolik Kilisesi'nin yönetim merkezi Vatikan'ın 3 numaralı ismi konumundaki Ekonomi Sekreterliği Başkanı George Pell hakkındaki suçlamalar, 1970'lerden 2000'li yılların başına kadar bir zaman dilimini kapsıyor. Geçmişte Avustralya'da Sydney ve Melbourne Başpiskoposluğu gibi önemli görevlerde bulunan Kardinal Pell, bu dönemde çocuklara cinsel tacizde bulunmak ve pedofil rahipleri korumakla suçlanıyordu.

SUÇLAMALARDA BULUNULDU

Bu iddiaları değerlendirmek için özel bir komisyon kurulmuş, Kardinal Pell komisyona verdiği ifadede tüm suçlamaları reddetmişti. Ancak Avustralya polisi geçen Haziran ayında Pell'e, "tarihi cinsel taciz" vakalarıyla ilgili olarak resmi olarak suçlamada bulunmuştu.

Melbourne'da yapılan ön duruşmada, 76 yaşındaki George Pell hakkındaki bazı suçlamalar düşürülürken bazıları içinse yargılanmasına karar verildi.

PELL: SUÇSUZUM

Ön duruşmaya bakan Hakim Belinda Wallington, Pell hakkındaki suçlamaların yarısı hakkında yeterli delil olduğu gerekçesiyle Kardinal'in bu suçlamalardan yargılanmasına karar verdi. Bazı suçlamalar ise, tanıkların inandırıcı bulunmaması gibi nedenlerle düşürüldü.

Ön duruşmanın sonunda son sözü sorulan Pell, "Suçsuzum" demekle yetindi.

BASIN TEPKİ GÖSTERDİ

Pell'in yargılanacağı suçlamaların içeriğine ilişkin detaylarınsa gizli tutulmasına karar verildi. İtalyan basını, Pell hakkındaki "en ağır" suçlamaların düşürüldüğünü yazdı.

asındaki haberlerde, Kardinal Pell'in "tarihi cinsel taciz" suçlamasıyla yargılanan en üst düzey Vatikan yetkilisi olacağı da vurgulandı.

Kardinal Pell'in yargılanması kararı üzerine Vatikan'dan bu sabah yapılan açıklamada da, "Kutsal Makam (Vatikan), Kardinal George Pell hakkında Avustralya'da yargı makamları tarafından alınan kararı not etmiştir.

Papa geçen yıl Kardinal Pell'e, hakkındaki suçlamalara karşı kendisini savunabilmesi için izin vermişti. Bu izin hala geçerlidir" denildi.

Pell'in yargılanacağı davanın çok uzun süreceği tahmin ediliyor. Kardinal Pell'in dava sürecince Avustralya'da kalması bekleniyor.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Ekonomi Bakanlığı Avustralya Vatikan 3.Sayfa Politika Dünya Haberler

500

Yorumlar (4)

dürbünlü:

Bu istismar olaylarının gerçek sebebi:İmansızlıktır,,veya inancının zayıf olmasıdır,,hırıstiyan yahudi veya ateizimde zaten dogru bir inanış yoktur,,onlarda zina zaten serbesttir..islam alemindede bir çöküntü oldugu kesindir,,bunun sebebi:insanların gerçek islamı yaşamamalarıdır,,dünyada islam kanunlarıyla yönetilen bir devlette yoktur,,en son odmalı vardı,,oda sona erince,toplumlar bocalamaya başladılar.

6
1
yanıtYanıtla
vatika vutika:

simdi bu ucnumarasi delikanli gibi ucmaymunmu oynanacak soyle yukaridogru birazdaha gitsinler iki ve bir bide onlari arastirsinlar ama halkinida bilgilendirsinler hiristiyanligi bakin nasilbirakiyorlar

0
2
yanıtYanıtla
efsas:

DÜNYA DİN İSTİSMARCILARI İLE DOLU

0
1
yanıtYanıtla
dogruluk:

hak geldi bunlar batil oldu baba ogul ruh derken resmen sirk kosuyorlar peygamberlerin bazilarinida inkar ederek kafir oluyorlar sapik lik resmen kokuyor gercek islamin disindaki seytani inanclar

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title